Mød vores nye erhvervskonsulent med fokus på Etnisk Iværksætteri

Vi er glade for at byde Juan Recinos Jensen velkommen som ny erhvervskonsulent i Helsingør Kommune.

Juan bliver hovedansvarlig for at skabe mere levedygtigt iværksætteri blandt nydanskere og for at styrke samarbejdet mellem nye- og eksisterende virksomheder med nydanske ejere i Helsingør Kommune.

Juan voksede op i Guatemala, hvor han arbejdede på en kaffeplantage, men allerede dengang vidste han, at han ville være iværksætter og gøre en forskel i andre menneskers liv. Desværre måtte han som kun 16-årig flygte fra sit hjemland på grund af krig, og det ledte ham til både Mexico, USA, Tyskland og senere Spanien, hvor han mødte sin danske hustru. I dag har Juan boet i Danmark i 15 år, og i de 15 år har han lært dansk, fået en akademisk uddannelse fra CBS og specialiseret sig i, hvordan små og mellemstore danske virksomheder kommer ind på det Latinamerikanske marked.

”Jeg har lært, at man skal lade være med at vente, men man må ud og skabe sit eget arbejde. Hvis man ikke gør noget, sker tingene ikke af sig selv. Jeg vil gerne gøre en forskel i stedet for at spille offerrolle” udtaler Juan.

 Juan har stor erfaring inden for erhvervsrådgivning, sparring og motivation af udlændinge. Det har resulteret i, at flere nydanskere fra mange forskellige nationaliteter har startet deres egen virksomhed takket været rådgivning indenfor markedsføring, finansiering, selskabsformer, forretningsplan, moms/skat og budgethåndtering fra blandt andet Juan.

Juan udtaler: ”Jeg ser frem til at møde nydanske iværksættere med passion, motivation og vision for deres liv på det danske arbejdsmarked. Jeg ved, at det ikke er let at være iværksætter og bestemt ikke som udlænding i et nyt land. Det bliver derfor min vigtigste opgave at hjælpe med at realisere iværksætterdrømme og karriere. Jeg har fået en god uddannelse i Danmark, og det er jeg meget glad for. Men for mig betyder dette også, at jeg har et moralsk- og et samfundsmæssigt ansvar for at give tilbage til samfundet, der hvor jeg kan”.