Nationalpark Kongernes Nordsjælland bliver nu til virkelighed

VisitNordsjælland glæder sig til sammen med erhvervslivet at arbejde for at få endnu flere aktive gæster til at komme til Nordsjælland.

Danmarks femte nationalpark, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, bliver nu til virkelighed. Det har forligskredsen bag nationalparkloven nu besluttet. Nationalparken kommer til at strække sig over de fem kommuner Gribskov, Fredensborg, Halsnæs, Hillerød og Helsingør og bliver med sine 26.250 hektar Danmarks 2. største nationalpark.

”Jeg er utroligt glad for, at nationalparken endelig bliver til virkelighed. I snart 15 år har frivillige lodsejere og masser af andre ildsjæle sammen med staten og de fem kommuner arbejdet sig frem mod en fælles nationalpark på tværs af Nordsjælland - og nu er vi ved målet. På vegne af kommunerne kan jeg sige, at vi glæder os til samarbejdet i den nye bestyrelse og til at komme i gang med at udvikle parken. Ideer og vilje er der masser af, og vi glæder os til at tage fat”, siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær.

Også VisitNordsjælland ser frem til at markedsføre den nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland i samarbejde med erhvervslivet. ”Nu er det blå stempel kommet, at Nordsjælland har en attraktiv natur, der er værd at besøge. Vi glæder os til sammen med erhvervslivet at arbejde for at få endnu flere cykelgæster, vandrere, lystfiskere og naturelskere til at komme til Nordsjælland. Det er nemlig en målgruppe, vi gerne går efter. Aktive gæster har et højt turismeforbrug, så dem vil vi gerne have flere af”, udtaler Direktør Annette Sørensen, VisitNordsjælland.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer