Præsentation af mentor Jens Jensen

Præsentation af Helsingør Kommunes mentornetværk for iværksættere

Mentorordningen er en mulighed for iværksættervirksomheder for at få hjælp til udvikling af deres virksomhed.

Realistiske forretningsplaner skaber vækst

Tidligere filialdirektør hos Nordea i Helsingør Jens Jensen bidrager med mere end 40 års erfaring i den finansielle sektor til mentor ordningen. I den nye sammenhæng vil Jens fungere som en slags ”djævelens advokat”. I en samtale med os forklarer Jens:

”Det gode ved mentornetværks ordningen er, at iværksætteren har mulighed for at få en erfaren erhvervsperson som mentor, som kan påtage sig rollen som ”djævelens advokat”. Det skal opfattes positivt som en person, der er på iværksætterens side, men som også er i stand til at stille de mere kritiske spørgsmål og opstille forretningskrav, som kan være med til at gøre idéen mere målbar og realistisk”.

Hvis man vil realisere sin virksomheds drøm er det vigtigt, at man er vedholdende. At blive selvstændig er en omfattende proces og en beslutning, der skal være helhjertet - og den kræver mod, engagement og drive. Personligt siger Jens, at han i gennem sin karriere ofte har været tvunget til at være vedholdende, særligt når det så allermest mørkt ud. 

”Man skal være parat til at lægge hænderne på kogepladen”

Skal man låne kapital til sin virksomhed hos en investor eller bank "kræver det, at man være parat til at lægge hænderne på kogeplanen. Banken vil nemlig ikke løbe risikoen alene" siger Jens i en samtale over telefonen til os, og fortsætter: ”Derfor er det særligt vigtigt, at man kan argumentere for virksomhedens forretningsmæssige potentiale og har forholdt sig til de økonomiske forudsætninger”.

Som mentor vil Jens rådgive iværksættere ved at opstille en realistisk og rentabel forretningsplan. Det betyder omvendt også, siger Jens, at engang imellem må det frarådes at gå i gang med planer, som hverken er lukrative eller rentable. Jens vil forholde sig til, hvorvidt iværksættere har kalkuleret det potentielle udbytte i forretningsplanen, set i forhold til de privatøkonomiske risici. Endelig tilføjer han, at han også vil se efter, om iværksættere kan argumentere og forklare deres produkt og deres forretningsplan. Hvis de ikke er i stand til dette, vil det være vanskeligt at gå til investorer og til banken om finansieringen af projektet.

I 2015 besluttede Jens Jensen at bruge sine mere end 40 års viden og kompetencer fra den finansielle sektor, som bestyrelses- og virksomhedsrådgiver af ejerledere i SMV-segmentet. Herudover er Jens medejer og partner i HR-Navigator; et landdækkende rekrutterings- og headhuntervirksomhed.