Diplomer efter endt iværksætterforløb

Otte nydanskere fik mandag diplomer som bevis på, at de har gennemført det et-årige iværksætterforløb gennem Helsingør Kommune.

Der var taler og festivitas, da otte nydanskere i mandags fik diplomer på, at de har gennemført et iværksætterforløb i Helsingør Kommune. Forløbet har varet et år, og målet er nået: Deltagerne er flyttet fra aktivitetsparate til jobparate. En del af dem er ovenikøbet i beskæftigelse, enten som selvstændig erhvervsdrivende, fastansat eller via uddannelse.

Nu begynder et nyt iværksætterforløb for en ny gruppe nydanskere. Forløbene er ledet af den etniske iværksætterkonsulent Juan Recinos Jensen fra Helsingør Kommune.

Han har været ansat i kommunen i halvandet år. I den tid er mere end 40 personer gået ind i et afklaringsforløb, hvor de har arbejdet med en konkret plan for at starte deres egen virksomhed.

Projektet har foreløbig affødt ni virksomheder, som spænder fra et autoelektrik-værksted over hesteterapi til en madbod med syrisk tapas. Syv personer er i den forbindelse overgået fra langtidsledighed til selvforsørgelse.

- Det er utroligt, hvor langt man kan nå, hvis man tager udgangspunkt i folks egne ønsker og interesser i forhold til, hvad de gerne vil arbejde med, siger Juan Recinos Jensen.

TV Lorry har for nylig besøgt den syriske madbod på Værftets Madmarked. Madboden er en af de virksomheder, der er kommet i gang som følge af iværksætterforløbet.

Se indslaget fra TV Lorry her

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer