Flere og flere starter virksomhed i Helsingør Kommune

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 959 fik et CVR-nummer i Helsingør Kommune i 2017.

Stadig flere i Helsingør Kommune får et CVR-nummer. Fra 2016-2017 er der sket en stigning i antallet på 119 – i procent er der tale om en stigning på 14 procent. Tallet har været støt stigende over en årrække.

Det er dog ikke i alle de nystartede virksomheder, at der er økonomisk aktivitet. Antallet af nystartede virksomheder med økonomisk aktivitet har i en årrække ligget stabilt omkring et gennemsnit på 260.

Endelig er der antallet af virksomheder, som stadig er aktive efter tre år. Det ligger på lidt over 200 og har også været stabilt gennem en årrække.

Sagt på en anden måde betyder det, at tre ud af fire virksomheder, der starter op med økonomisk aktivitet i Helsingør Kommune, viser sig levedygtige efter tre år.

- Tallene tyder på, at der er stor lyst til at starte ny virksomhed i Helsingør Kommune. Og på at rigtig mange iværksættere har en idé, som er levedygtig. Det glæder vi os over, siger Birgit Johns Nielsen, som er erhvervskonsulent i Helsingør Kommune.

For Helsingør Kommune er det vigtigt at klæde iværksætterne bedst muligt på til at få succes. Derfor har kommunen en række tilbud til iværksættere. De er listet op nedenfor.

- Vores målsætning er, at endnu flere skal starte ny virksomhed i Helsingør Kommune – og at de får så god hjælp, at endnu flere af dem stadig driver virksomhed efter tre år, siger Birgit Johns Nielsen.

Helsingør Kommunes tilbud til iværksættere

Helsingør Kommune har en række tilbud til iværksættere. Bl.a.:

  • 1:1 Sparring i Iværksætterhuset: Alle, der har planer om at begynde ny virksomhed eller lige er startet, kan booke en 1:1 samtale med iværksætterkonsulent Susanne Krogh Petersen fra Iværksætterhuset.

    Læs mere om Susanne Krogh Petersen

  • Iværksættercafé: Den første onsdag i hver måned kl. 17-19 er der iværksættercafé, som er åben for alle. I cafeen vil der være et oplæg om et emne, der er aktuelt for iværksættere, eksempelvis brug af Facebook-annoncering.

  • Mentorordning: Hvis man er i gang med at udvikle en ny virksomhed, kan man få hjælp fra en mentor via Helsingør Kommunes mentorordning, hvor erfarne erhvervsfolk hjælper nystartede virksomheder på vej.

  • Netværk: Helsingør Kommune har forskellige netværk, som nystartede virksomheder kan blive en del af.

    Se mere om netværk og arrangementer

  • One Stop Erhverv: Du kan altid kontakte erhvervskonsulent Birgit Johns Nielsen på tlf. 49 28 25 07, onestop@helsingor.dk, hvis du har brug for hjælp.

  • Hjælp til nydanske iværksættere: Erhvervskonsulent Juan Recinos Jensen hjælper nydanske iværksættere med at komme godt fra start, bl.a. via 1:1 personlig og faglig afklaring.