Hamlets Talentpris uddeles til en ung iværksætter

Til nytårskuren den 15. januar kl. 17 uddeles Hamlets Talentpris 2018 til en ung iværksætter - hvem der modtager prisen afsløres på dagen.

Helsingør Kommune har gennem flere år uddelt Hamlets Talentpris til unge talenter. Prisen, som er på 10.000 kr. - og et gyldent kranium - uddeles i år til en ung iværksætter, som har vist stort potentiale og idérigdom.

Der er fire indstillede til prisen:

1. Casper Birch Buchberg, virksomhed: a-round

Casper er stifter af firmaet, a-round, hvor han hjælper virksomheder med at udnytte deres fulde potentiale.

Hvad der startede som webudvikling, har i dag udviklet sig til at være blandt Nordsjællands førende full-service digitale bureauer, med et kundespænd fra lokale erhvervsdrivende til større landsdækkende koncerner som fx North Media (Søndagsavisen, Helsingør Dagblad, Minby, Nordsjælland) mv. 

 Caspers firma startede i hans køkken i 2015. I dag holder virksomheden til på Kronborg i Helsingør, hvor der sidder fem mand dagligt.

 Virksomheden løser i øjeblikket opgaver for 34 aktive kunder, og Casper beskrives som en resultatorienteret, erfaren og dedikeret iværksætter, der ikke går hjem før midnat. Han er 26 år.

 

 2. Jonas Lingren Pedersen og Casper Søby Hansen, 
virksomhed: Well Groomed hårprodukter

Jonas var udvekslingsstuderende i Dublin, da han fik øjnene op for en gammel hårtrend, pomade. Han tog kontakt til producenten og blev introduceret til produktserien Pomp & Co.

Da Jonas vendte hjem til Danmark, tog han produktrettighederne til det danske marked med sig og startede sin nye virksomhed, ‘Well Groomed IVS’. Han introducerede serien til Casper, og de to gutter startede et partnerskab.

2,5 år er nu gået, og de unge mænd har åbnet egen webshop med stor succes. De har fået 15 fysiske forhandlere af Pomp & Co. i Danmark, og flere er på vej.

Jonas er 25 år, og Casper er 24 år.

 

3. Rasmus Ahlberg og Jonathan Clausen,
v
irksomhed: BitcoinBasen.com

 20-årige Rasmus Ahlberg og Jonathan Clausen går i 3.g på Espergærde Gymnasium og har begge beskæftiget sig med investeringer i mange år.

For ca. et halvt år siden fik drengene øjnene op for kryptovalutaer og så straks potentialer i at investere heri. Rasmus og Jonathan har siden da investeret i forskellige kryptovalutaer, hvor overskuddet er gået til udvikling af deres idéer. De er derfor sprunget ud som iværksættere og har etableret en hjemmeside, der kan gøre alle danskere klogere på den digitale valuta Bitcoin.

 Hjemmesiden BitcoinBasen.com er en gratis digital prissammenligningsside, der skaber et overblik over forhandlere på bitcoinmarkedet, herunder hvilke anmeldelser forhandlerne har fået på Trustpilot, hvad forhandlerne tager i kommission, overførselshastighed, købsgodkendelse og meget mere.

 

 4. Ahmad Abed Almahmoud,
v
irksomhed: Yalla2gether

Ahmad er 22 år og kom til Danmark som syrisk flygtning i januar 2015.

I januar 2016 havde Ahmad et ophold på en idrætshøjskole i Vejle. Her forbedrede han sit danske sprog, dyrkede en masse sport og fik en større viden om det danske samfund og dansk kultur. I denne periode uddannede Ahmad sig til spinninginstruktør og begyndte samtidig at vejlede andre flygtninge på skolen.

I august 2017 besluttede han sig for at starte sin egen mentor-virksomhed Yalla2gether, med det mål at hjælpe flygtninge videre i deres tilværelse. En forretningsidé han har haft siden tiden i asylcentret, og som blev yderligere forstærket under højskoleopholdet.

Ahmads firma tilbyder individuelle mentorforløb. Alle forløb er målrettet mod beskæftigelse, hvor Ahmad klæder de nyankomne borgere på med viden om sprog, køn og kulturelle forhold.

I dag, udfører Ahmads virksomhed ”Yalla2gether” en række opgaver for Helsingør Kommune og andre private aktører. I tak med at virksomheden har meget travlt med mentoropgaver, overvejer Ahmad nu at ansætte ekstra hænder for at ikke at skulle sige nej til nye opgaver.

Mentorer for iværksættere er dommere

Hvem af de fire, der modtager prisen, afgøres af et dommerpanel, bestående af repræsentanter for Helsingør Kommunes mentorkorps for iværksættere. 

De mentorer, som har sagt ja til at være dommere, er: Jens Jensen, Effectas, Mette Dahl Juelner, Bizbuddy, Jesper Østergaard, Expence reduction analysis, Peter Kallermann, Kallermann Revision, og Jesper Haase, tidligere Map Denmark.

Prisen overrækkes til nytårskuren for erhvervslivet den 15. januar kl. 17.