Hotel giver flygtninge en håndsrækning

10 flygtninge fik diplomer for at have gennemført 10 ugers kombineret praktik og sprogkursus på Strand- og Badehotel Marienlyst.

Der var glade smil og feststemning, da 10 flygtninge i sidste uge fik overrakt diplomer som bevis på, at de har gennemført 10 ugers kombineret praktik og sprogkursus på Strand- og Badehotel Marienlyst.

Flygtningene har arbejdet i køkkenet eller med housekeeping på hotellet – og fire af dem har fået job på hotellet efter de 10 uger.

Forløbet er blevet til i et tæt samarbejde mellem hotellet og Helsingør Kommunes Team Integration.

- Vi er rigtig glade for, at Strand- og Badehotel Marienlyst har haft lyst til at gå ind i projektet. Og det er selvfølgelig superdejligt, at så mange af flygtningene har fået job bagefter. Vi håber, at flere virksomheder i kommunen kan have lyst til at samarbejde med os om lignende forløb, siger virksomhedskonsulent Charlotte Klitgaard.

Kommunen har særligt kig på brancherne produktion/industri, byg- og anlæg og hotel- og restauration. Brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft.

- Virksomheder vil evt. kunne gå sammen i en klynge, hvor vi arrangerer fælles sprogkursus for deres flygtninge, siger Charlotte Klitgaard.

Hun er også i dialog om at fortsætte samarbejdet med Strand- og Badehotel Marienlyst om et nyt 10 ugers forløb i stil med det, der netop er slut.

Vigtigt at tage socialt ansvar

Direktør Michael Lauritsen fra Strand- og Badehotel Marienlyst har været glad for flygtningeforløbet.

- For os er det vigtigt at tage et socialt ansvar som virksomhed og bidrage til at hjælpe nogle mennesker ind på arbejdsmarkedet. Vi er hele tiden på jagt efter dygtige medarbejdere, og det er godt for os, at vi knytter nogle folk i lokalområdet tættere til os, siger han.

Er du interesseret i at indgå et samarbejde med Helsingør Kommune om at tage flygtninge i praktik, kan du kontakte virksomhedskonsulent Charlotte Klitgaard på tlf. 25 31 37 25 eller ckl05@helsingor.dk

Skriv til Charlotte Klitgaard