Iværksætter: Hjælp fra Iværksætterhuset bragte mig et stort skridt videre

Per Frederiksen fra Write2users fik hjælp til at gøre sin virksomheds profil skarpere – og mere indbringende.

Da Per Frederiksen i 2010 startede sin virksomhed Write2users, havde han først og fremmest en god idé. I mange år havde han arbejdet som lønmodtager med udvikling af brugermanualer til software, og han kunne se en forretning i at begynde som selvstændig inden for samme felt.

- Det gik sådan set fint, og jeg fik mange kunder. Jeg satsede på kunder, der havde samme tekniske baggrund som mig, men manglede tid i dagligdagen til at opdatere deres brugermanualer.

Det gav Per Frederiksen rigtig mange kunder – og rigtig mange små opgaver. Det betød blandt andet en masse ’spildtid’ til korrespondance med kunder, som ikke gav det store afkast på bundlinjen.

- Jeg endte med at have for mange bolde i luften, og det var tidskrævende hele tiden at skifte mellem boldene. Samtidig havde jeg udfordringer med bogholderiet. Jeg var helt blank i forhold til det regnskabstekniske, og det var baggrunden for, at jeg for et par år siden søgte rådgivning hos Iværksætterhuset.

Sparring og mødeforum

I Iværksætterhuset fik Per Frederiksen én-til-én sparring med Helsingør Kommunes iværksætterkonsulent Susanne Krogh Pedersen. Han blev også henvist til et mødeforum, Early Warning, i Væksthuset for Region Hovedstaden.

- Jeg fik hjælp til at gøre min forretning skarpere og skære overflødige dele væk. Min oprindelige idé var god, men måske også for ambitiøs, for jeg ville erobre hele verden. Nu fik jeg hjælp til at finde den kerneydelse i forretningen, som jeg ville satse på, og det var rigtig godt.

Per Frederiksen fik det råd at skifte ud i kundekredsen, så han fokuserede mere på de kunder, som ikke havde kompetencer indenfor udvikling af brugermanualer. Det kunne være en indbringende forretning over en længere årrække.

Han indså også, at Write2users ikke kunne leve af at undervise medarbejderne i ny software og i at opdatere brugermanualerne selv – for så gjorde de sig selv overflødige. Og det var værdifulde råd.

- Det har bl.a. betydet færre fakturaer og mindre spildtid, og det kan ses på bundlinjen. I dag går det så godt, at enkeltmandsvirksomheden er blevet til et ApS. Søren Bruun er blevet partner i firmaet med fokus på forretningsudvikling, økonomi- og projektstyring, fortæller Per Frederiksen.

Brug Iværksætterhuset

Han vil klart anbefale andre iværksættere at bruge Iværksætterhuset, hvis de møder udfordringer – eller bare i startfasen.

- Rigtig mange iværksættere er fulde af gode ideer, men ved måske ikke så meget om at drive forretning og føre bogholderi. Der kan man få god vejledning hos Iværksætterhuset, slutter han.

Write2users efterlyser lokale virksomheder, som ønsker at løfte deres produktinformation til et mere værdifuldt aktiv. Virksomheden får et konkret udbytte af samarbejdet i form af brugervejledninger, der kan udgives både som HTML og PDF. Write2users vil bruge sparringen med virksomheden til at udvikle nye interne koncepter og processer. Kontakt venligst Write2users på pf@write2users.com for mere information.

Skriv til Per Frederiksen

Læs mere om write2usersWrite2users er gået fra enkeltmandsfirma til anpartsselskab, hvor partner Søren Bruun arbejder sammen med Per Frederiksen.