Kommunen hjælper fyrede fra Cubic-Stanfo videre

Helsingør Kommune holder workshops, hvor de afskedigede medarbejdere fra Cubic-Stanfo, der lukker til sommer, får hjælp til bl.a. CV og jobansøgninger.

Der er heldigvis langt imellem, at større virksomheder i Helsingør Kommune lukker. Men når det sker, står Helsingør Kommunes Jobcenter parat med en hjælpende hånd.

Efter at det blev kendt, at virksomheden Cubic-Stanfo lukker til sommer for at flytte produktionen til Brønderslev, er Jobcentret således gået ind i et samarbejde med virksomheden. Målet er, at alle de 25 opsagte medarbejdere skal hjælpes til et nyt job, inden de når deres første ledighedsdag.

Konkret udmønter samarbejdet sig i to workshops, hvor de opsagte medarbejdere får hjælp til deres CV og ansøgninger.

- CV’et har en stor betydning, når man skal gøre sig interessant og skille sig ud i jobsøgningsprocessen, siger Kenneth Hvid, virksomhedskonsulent i Helsingør Kommune. - Mange af medarbejderne har været i virksomheden i mange år og er ude af ’træning’, når det gælder om at søge job. Der kan vi give en hjælpende hånd, siger han.

Han understreger, at det i bund og grund handler om at finde frem til det bedste match mellem virksomhed og borger. Her kan Jobcentret hjælpe med deres kendskab til både medarbejdere og virksomheder, der søger arbejdskraft.

Superfede mennesker

De fleste af Cubic-Stanfos medarbejdere er højt specialiserede og kvalificerede, og derfor er forventningen, at mange har nemt ved at komme videre til et nyt job. Der er bl.a. en gruppe af smede, som er i høj kurs på arbejdsmarkedet.

En af dem, Thor Christian Leander Larsen, deltog i workshoppen og fik hjælp til at pudse sit CV af. Han var med, selv om han allerede har fået et nyt job som smed.

- Jeg har faktisk aldrig søgt et job. Jeg er altid blevet headhuntet, siger han. – Men hvis jeg en dag får brug for at søge drømmejobbet, er det supergodt, at jeg har fået nogle skabeloner til det gode CV. Jeg synes, workshoppen i Jobcentret var en superfed mulighed for at få gode råd, også til jobsøgning.

Thor Christian Leander Larsen var glædeligt overrasket over, at Jobcentret på den måde kan hjælpe folk videre.

- Og så var det nogle superfede mennesker, der hjalp os. De var rigtig gode at snakke med, siger han.

Fakta:

• Kommunens ambition er at matche borgere og virksomheder, som har behov for arbejdskraft, på den bedst mulige måde.
• Har du behov for arbejdskraft, kan du altid tage en snak med Jobcentret. Ring på virksomhedslinjen, tlf. 49 28 34 06.