Kommunen vil gøre madservice til ældre lettere for leverandørerne

Det skal være nemmere for virksomheder at byde ind som leverandører af mad til kommunens ældre.

Helsingør Kommune har netop fået bevilget godt 2 millioner kroner fra en pulje hos Sundhedsstyrelsen. Pengene skal bruges til at undersøge, hvordan kommunens ældre nemmere kan benytte sig af fritvalgsbeviser inden for madservice på ældreområdet, samt hvordan private virksomheder nemmere kan byde ind som leverandører.

I september 2018 indførte Helsingør Kommune Fritvalgsbevisordningen, så borgere ud over kommunens egen madservice kunne bestille mad og udbringning hos enhver leverandør, som levede op til kravene om sundhed og ernæring.

Frit valg skal være mere tilgængeligt

Ingen af kommunens 250 borgere, der modtager madservice, har dog gjort brug af det frie valg. Derfor vil kommunen nu undersøge, hvad der skal til for, at det frie valg bliver mere tilgængeligt for borgerne.

- Vi ønsker at sikre et frit valg af madleverandør hos de ældre, hjemmeboende borgere, men det betyder også, at man selv skal finde en leverandør og tjekke udvalget og aftale pris, udbringning og så videre. Det kan måske være en stopklods for nogle, så derfor kommer vi nu både borgere og erhvervsliv i møde ved at undersøge borgernes behov og hjælpe private virksomheder med at leve op til de kvalitetskrav, som kommunen er forpligtet til at stille, siger Mette Lene Jensen, formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget.

Fakta:

• Der er bevilget 2.123.108 kr. til projektet i 2019-2021
• Frit valg på madservice har været tilgængeligt i Helsingør Kommune siden 1. september 2018
• Aktuelt er Det Danske Madhus Hamlet leverandør til borgerne i Helsingør Kommune
• Hvis en borger vil benytte en privat leverandør, skal borgeren bede om et Fritvalgsbevis, der lyder på samme beløb og vilkår, som havde borgeren benyttet Det Danske Madhus.

Hvis du vil vide mere om, hvad der skal til for at blive leverandør af ældremad, kan du kontakte Thomas Levin, som er souschef i Forebyggelse og Visitation i Helsingør Kommune.
Skriv til Thomas Levin på tle04@helsingor.dk eller ring på tlf. 49 28 14 03.

Skriv til Thomas Levin