Nyt direktiv vil tillade en fordobling af Prøvestenscentret

I dag er der 34.000 kvadratmeter med butikker i Prøvestenscentret – et nyt landsplandirektiv foreslår, at der må bygges op til 70.000 kvadratmeter.

Et nyt landsplandirektivforslag er sendt i høring af Erhvervsministeriet, og det lægger op til, at Prøvestenscentret kan udvides til dobbelt størrelse af i dag – fra 34.000 til 70.000 kvadratmeter.

Direktivet understreger, at de nye butikker i Prøvestenscentret skal være såkaldte store udvalgsvarebutikker – som eksempelvis forhandler elektronik eller møbler – og ikke dagligvarebutikker. De nye butikker skal være mellem 1000 og 40.000 kvadratmeter.

Henrik Møller, som er fungerende borgmester i Helsingør Kommune, ser det som en god mulighed for Helsingør, hvis der bliver mulighed for at udvide Prøvestenscentret med op til 70.000 kvadratmeter.

- Vi har længe ønsket os denne mulighed for at få flere kvadratmeter i Prøvestenscentret. Det giver os en planlægningsmæssig fleksibilitet, som vi ikke har i dag, siger Henrik Møller.

Han understreger, at en udvidelse af Prøvestenscentret ikke må presse de mange specialbutikker i Helsingørs bykerne. Men han lægger vægt på, at de evt. nye butikker i Prøvestenscentret vil have en helt anden karakter end specialbutikkerne i bymidten.

- Det vil være et gode for byen med eksempelvis en IKEA og/eller en Elgiganten i Prøvestenscentret, for det vil gøre Helsingør endnu mere attraktiv for oplandet. Og det kan sagtens smitte positivt af på bykernen også, for Helsingørs gågader er ikke kun et sted, hvor man handler, men også en oplevelse i sig selv, siger Henrik Møller.

Fakta:

• Det nye landsplandirektiv udnævner fire aflastningscentre i Hillerød, Lyngby, Ballerup og Ishøj og giver derudover mulighed for at udvide arealet til detailhandel i det eksisterende aflastningsområde i Helsingør (Prøvestenscentret)
• Landsplandirektivet er i høring til den 17. oktober 2018

Se mere på Erhvervsministeriets hjemmeside