Nytårskur med fokus på iværksætteri

Den 15. januar holdt Helsingør Kommune nytårskur for erhvervslivet på Kulturværftet - temaet var iværksætteri.

Omkring 300 virksomhedsejere fra Helsingør Kommune var den 15. januar samlet på Kulturværftet til nytårskur for erhvervslivet. Temaet var iværksætteri, og der var lykønskninger til kommunens 19 gazellevirksomheder i 2017, uddeling af Hamlets Talentpris 2018 til en ung iværksætter og oplæg fra fire helsingoranske iværksættere.

Til gazellevirksomhederne - lokale virksomheder, som har fordoblet deres indtjening i løbet af fire år - sagde borgmester Benedikte Kiær:

- En vigtig del af det at drive virksomhed handler om at kunne skabe vækst. Og det handler jo ikke bare om vækst for væksten skyld. For vækst er jo netop beviset på, at den idé, man har skabt sin virksomhed ud fra, holder vand og skaber værdi.

- Ser vi på virksomhederne i Helsingør Kommune, går det heldigvis godt. Igen i år skal vi sige til lykke til ikke mindre end 19 gazellevirksomheder. Det er samme antal som sidste år – og næsten dobbelt så mange som i 2015. Der er også i år tale om virksomheder, der har opnået hæderen både anden og tredje gang. Til lykke til jer alle med den flotte placering.

300 nye virksomheder hvert år

Borgmesteren sagde også:

- Det går godt i Danmark i disse år, og det gør det bestemt også her i Helsingør Kommune. Antallet af nystartede virksomheder har været stigende over årene, og antallet af nystartede virksomheder pr. 1000 indbyggere ligger blandt landets højeste. Mere end 300 nye virksomheder starter hvert år i Helsingør Kommune.

Om iværksætteri sagde borgmesteren:

- Iværksætteri er et af de store fokusområder i vores erhvervsindsats. Og vi har mange tilbud til vores iværksættere, som jeg gerne vil slå et slag for her i dag.
Der er gratis rådgivning og vækstvejledning, vi har en række gratis kurser for iværksættere, og den første onsdag i måneden har vi iværksættercafé på Biblioteket her på Kulturværftet. Og vi har et mentorkorps af erfarne erhvervsledere, så iværksættere kan få hjælp og sparring til at drive og udvikle deres virksomhed med hjælp fra en erfaren virksomhedsejer.

- Skal vi fortsætte vækstfremgangen og udnytte de muligheder fremtiden byder på, så er det vigtigt, at vi har det rette blik for, at der fremover er behov for nye kompetencer og vilje til innovation.

Uddannelse og iværksætteri kombineres i det nye uddannelsesmiljø CATCH, hvor en række forskellige erhvervs- og uddannelsesparter samt kulturinstitutioner samarbejder om innovation i krydsfeltet mellem teknologi og kunst.

Med etableringen af CATCH har vi her på Kulturværftet fået et væksthus for kreative studerende med skabertrang, evner og ambitioner om at være en del af et unikt multifagligt miljø.

I løbet af 2017 har godt 120 studerende deltaget i et CATCH-forløb her i Helsingør – og flere af de studerende har fået afprøvet deres ideer i praksis hos jer i erhvervslivet, sagde borgmesteren.

Læs hele borgmesterens tale til nytårskuren

 

Foto: Videograb TV Øresund