Snart kommer tjenesteydelser i udbud

Køreskoler, vognmandskørsel, tagrensning og tagrenderensning – de fire områder bliver omfattet af leverandørlister i løbet af 2018.

I godt et år er byggeopgaver i Helsingør Kommune blevet tildelt til firmaer, der står på kommunens leverandørlister. Systemet har skabt gennemsigtighed, fordi enhver kan se, hvem der byder på og vinder de mange opgaver, som Helsingør Kommune hvert år får udført.

Nu følger fire nye områder inden for tjenesteydelser trop: Køreskoler, vognmandskørsel, tagrensning og tagrenderensning. I løbet af 2018 bliver det muligt at komme på leverandørlister inden for de fire områder, og håbet er, at det vil øge gennemsigtigheden.

- Systemet skal sikre lige muligheder for alle, der gerne vil arbejde for Helsingør Kommune på de nævnte områder. Er man godkendt som leverandør til vores lister, kan man hele tiden følge med i, hvilke opgaver der bliver udbudt, hvem der afgiver tilbud og vinder, og til hvilken pris arbejdet udføres, forklarer strategisk udbudskonsulent Jonas Kaas Knudsen Wilhjelm.

Gode erfaringer

På byggeområdet har systemet været i brug siden den 1. januar 2017, og erfaringerne er gode.

- Listerne virker som en retfærdig måde at gøre tingene på, har indehaver af Helsingør El-teknik, Søren Gert Larsen, sagt til en tidligere artikel i erhvervsnyt. – Jeg synes godt om den idé, at alle virksomheder, der har lyst til at udføre opgaver for Helsingør Kommune, kan skrive sig på listerne. Og at man så af og til får chancen for at komme med et tilbud.

Nu er håbet, at de gode erfaringer vil gå igen med leverandørlisterne for tjenesteydelser.

- Vi har valgt fire områder ud, som vi begynder med, men vi har mulighed for at tilføje flere ydelser senere, hvis det giver mening, siger Jonas Kaas Knudsen Wilhjelm.

Læs mere om leverandørlisterne inden for byggeri

Du vil her i erhvervsnyt få besked, når du kan melde dig til de nye leverandørlister.