'Det er rart at mingle og møde kommunens erhvervsfolk'

Små 300 lokale erhvervsdrivende var torsdag den 17. januar 2019 samlet til nytårskur for erhvervslivet på Kulturværftet.

Der var bobler i glassene og god stemning på Kulturværftets store scene, da små 300 lokale erhvervsdrivende torsdag den 17. januar var samlet til nytårskur for erhvervslivet. På programmet var prisuddelinger, lykønskninger, borgmestertale og et oplæg fra forsker Bjarne E. Jensen.

Blandt andet blev kommunens gazellevirksomheder i 2018 kaldt på scenen og fik blomster (fotoet). Det samme gjorde de unge håndværkere, som er gået videre fra de regionale mesterskaber til DM i skills.

De mange forsamlede satte også pris på muligheden for at mingle og møde kommunens folk på erhvervsområdet, som ud over folkene bag OneStop Erhvervsservice tæller virksomhedskonsulenter fra Center for Job og Uddannelse.

- Det, jeg får ud af nytårskuren, er at mødes med andre virksomhedsejere og få netværket. Det synes jeg er rigtig vigtigt, ligesom det er vigtigt at få hilst på kommunens erhvervsmedarbejdere, så man har et mere personligt forhold til dem, hvis man har brug for deres hjælp, siger Jacob Runge Olsen fra Malerfirmaet Runge Olsen A/S.

Ses kun en gang om året

Også Cecilie Lisberg Holst fra virksomheden Zoles var glad for muligheden for at mødes med de andre lokale erhvervsdrivende. Nogle af dem ser hun kun en gang om året – til nytårskuren.

- Vi snakker om året, der er gået, og hvad vi har af planer. Fordi jeg er iværksætter, har jeg også haft en masse med kommunens folk at gøre, både dem fra OneStop og iværksætterkonsulenterne. Så det er rart at møde dem her, hvor de får lov at spørge ind til, hvordan det går, og man kan blære sig med, hvor langt man er kommet, siger hun.

I Bjarne E. Jensens oplæg til nytårskuren satte han spot på vigtigheden af lokale netværk. Og netop muligheden for at styrke det lokale netværk er en vigtig årsag til, at medarbejdere fra virksomheden Dall & Lindhardtsen deltager i nytårskuren.

- Vi synes, det er vigtigt at have et bredt lokalt netværk og udbygge det løbende også, naturligvis. Så som virksomhedsdrivende her i byen er det vigtigt for os at være synlige, og det er vigtigt at skabe nogle gode relationer, også i de her uformelle rammer, som nytårskuren skaber, siger Camilla Ulrikkeholm Klinkby, som er partner i Dall & Lindhardtsen.

Til nytårskuren opridsede borgmester Benedikte Kiær de vigtigste tendenser for 2018 og kom med nogle hovedpunkter for kommunens erhvervsindsats i 2019.

Se Benedikte Kiærs tale fra nytårskuren her

Læs om uddelingen af Hamlets Talentpris

Læs om uddelingen af den sociale beskæftigelsespris

Hør nogle af deltagerne i nytårskuren fortælle om, hvad de får ud af at være med:

Foto: Thinkalike

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer