Du kan få hjælp til at søge om EU-støtte

Mange virksomheder får hvert år EU-støtte – blandt dem, der har modtaget et meget stort beløb, er Helsingørfirmaet Wavepiston.

Små og mellemstore virksomheder i landets kommuner trækker hvert år millioner i EU-støtte. Og sidste år var det virksomheder i Herlev, Helsingør og Københavns Kommune, som fik flest støttekroner på Sjælland. Det viser tal fra EU’s innovationspulje og fra Greater Copenhagen EU Office.

En af de virksomheder, der fik mest i støtte, er bølgeenergivirksomheden Wavepiston i Helsingør. Virksomheden har udviklet et system, der kan gøre bølgeenergi til en vigtig vedvarende energikilde på lige fod med sol og vind.

I 2018 fik Wavepiston knap 34 mio. kr. i EU-støtte.

Find vej i junglen

EU har rigtig mange puljer, man kan søge penge fra, hvad enten man er virksomhed, region eller universitet. Og har man brug for hjælp til at finde vej i junglen, kan man henvende sig til Greater Copenhagen EU Office.

Kontoret har også hjulpet Wavepistons CEO, Michael Henriksen, med at søge penge.

- Vi har fået hjælp til at finde den relevante pulje at søge fra. Og vi er også blevet vejledt i at skrive selve ansøgningen, har Michael Henriksen tidligere fortalt til Erhvervsnyt.

Han anbefaler virksomheder, der har en god idé, som de mangler finansiering til at føre ud i livet, til at tage en snak med Greater Copenhagen EU Office.

Fakta:

  • Helsingør Kommune er medejer af Greater Copenhagen EU Office. Her sidder konsulent Rasmus Mørk parat til at hjælpe virksomheder videre i processen med at søge EU-støtte.
  • Det er ofte ny teknologi og forskningsdrevne projekter, der får del i EU-pengene, men helt almindelige produktionsvirksomheder kan også sagtens hente støtte.

Læs mere om Copenhagen EU Office