Hamlets Talentpris giver et boost til unge iværksættere

Det blev en milepæl for Casper Buchberg og hans virksomhed, da han i 2018 modtog Hamlets Talentpris. Prisen og de 10.000 kr. uddeles igen til januar.

Helsingør Kommune vil gerne støtte og prioritere unge iværksættertalenter. Derfor uddeler kommunen igen Hamlets Talentpris ved nytårskuren for erhvervslivet den 7. januar 2020.

Prisen overrækkes til en lokal iværksætter under 30 år, der enten bor eller sin driver virksomhed i Helsingør Kommune – og er på 10.000 kr.

I januar 2018 blev vinderen Casper Buchberg, der har startet det digitale bureau A-round, som ligger i Helsingør. For ham var prisen en stor anerkendelse af det hårde arbejde med at starte sin virksomhed op.

- Det var klart en milepæl i vores korte levetid at modtage Hamlets Talentpris. Efterfølgende fik jeg endnu flere henvendelser fra dem, jeg havde haft en løs dialog med, og de næste par måneder gik med at booke møder med det lokale erhvervsliv, fortæller Casper Buchberg.

Fra fire til 12 ansatte

På de to år der er gået, siden han fik prisen i januar 2018, er hans virksomhed vokset fra fire til 12 ansatte. De har sagt farvel til det lille kontor og sidder nu på 200 m2 ved Kronborg. Og virksomheden er stadig i udvikling.

Casper Buchberg anbefaler alle unge, der har taget skridtet fra idé og hobby til iværksætter, at indstille sig til prisen – og giver et par gode råd med på vejen.

- Først og fremmest: Tag det stille og roligt. Man bygger ikke en forretning op på to måneder. Det er også fedt med et fritidsjob, for hvis du har en økonomisk sikkerhed, giver det ro til at gøre det rigtige. Og så er lokalt netværk meget undervurderet. Når man først er 'inde i varmen', så er det fantastisk, og vores forretning er vokset i trit med, at vores netværk er blevet større, siger Casper Buchberg.

Fakta om nomineringen

  • Prisen gives til en iværksætter under 30 år, der enten bor eller sin driver virksomhed i Helsingør Kommune.
  • Du kan både nominere dig selv eller et talent, du kender.
  • Send en mail til Malene Friis, mho12@helsingor.dk, hvor du kort beskriver, hvem du vil nominere og hvorfor. Husk også kontaktinfo og et foto af den nominerede.
  • Deadline for at nominere er den 12. december 2019.
  • Hamlets Talentpris overrækkes på Helsingør Kommunes Nytårskur for erhvervslivet på Kulturværftet den 7. januar 2020 kl. 17-19.

For flere oplysninger kontakt Malene Friis i Udvikling og Erhverv på mho12@helsingor.dk eller tlf. 25 31 21 19

Send din indstilling til Hamlets Talentpris