Helsingør Bymidteforum samler kræfterne

Bymidteforum skal skabe fornyelse og vækst i Helsingør Bymidte ved at samle og koordinere indsatser og aktører- der er netop valgt bestyrelse.

Helsingør Bymidteforum er en forening under opbygning, hvor i alt 30 repræsentanter fra detailhandlen, ejendomsejere, kulturen, liberalt erhverv, Erhvervs- og Industriforeningen, Helsingør Dagblad og Helsingør Kommune igennem det seneste år har samarbejdet om at opbygge et bymidteforum. Dette fællesskab skal skabe fornyelse og vækst i Helsingør bymidte ved at koordinere og skabe synergi mellem indsatser og aktører. Det handler om at skabe dialog, fælles forståelse og samle kræfterne.

Samarbejdet er kommet godt fra start og har holdt stiftende generalforsamling den 24. juni, hvor en bestyrelse for foreningen blev nedsat.

Bestyrelsen i den nye forening er sammensat således:

Kim Backe, Helsingør Handel
Helle Fuglsang, Helsingør Bycenter
Jan Flintrup, grundejer
Dorthe Carlsen, Helsingør Dagblad
Mikkel Søby, Erhvervs- og Industriforeningen
Kim Jørgensen, direktør i Helsingør Kommune
Benedikte Kiær, borgmester
Henrik Møller, formand for Kultur- og Turismeudvalget
Christian Holm Donatsky, formand for By- Plan- og Miljøudvalget
Jens Bertram, formand for Idræts- og Fritidsudvalget

Udsmykning af gadehimlen

Foreningen er nu stiftet officielt, men der er allerede nedsat en række arbejdsgrupper. En af arbejdsgrupperne, der koordinerer events og aktiviteter, har leveret et synligt bevis på sit arbejde, nemlig ved udsmykning af gadehimlen over Bjergegade og Stjernegade. Her blev der i april ophængt silhuetter af kendte skulpturer i Helsingør. Primus motor i udsmykningen er Camilla Lysgaard fra Lulu’s Love, Kim Backe fra Backe Vin samt Helle Fuglsang fra Bycentret.

Andre arbejdsgrupper, hvor interessentgrupperne arbejder sammen om fælles løsninger, er bl.a. en gruppe, der justerer den eksisterende gademanual, en gruppe med bl.a. deltagelse af borgmesteren, hvor infrastruktur, wayfinding og parkering er på dagsordenen.

Endelig har der været nedsat en arbejdsgruppe, der har arbejdet med hele organiseringen af samarbejdet. Denne gruppe har bl.a. udarbejdet en forretningsplan med vision, målsætninger og strategi samt udarbejdet et sæt vedtægter, som blev vedtaget på den stiftende generalforsamling.

Åbent hus

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig over initiativet:

- Arbejdet med at skabe mere liv i bymidten begynder nu at vise konkrete resultater. Jeg er ikke tvivl om, at alle de gode kræfter, der er i det nye samarbejde, kan bidrage til, at vi sammen kan blive endnu bedre til at tage imod vores gæster og sammen være med til, at byen summer af liv fra morgen til aften. Helsingør skal opleves som en samlet destination, og det tager det nye samarbejde et nyt og afgørende skridt henimod, siger hun.

Den 23. september kl. 8-9.30 vil Helsingør Bymidteforum invitere alle interesserede til et åbent møde i Toldkammeret.

Se forretningsplanen for Helsingør Bymidteforum