Helsingør er vært for robotkonference

Viceborgmester Claus Christoffersen åbner i dag, den 11. september, på Helsingør Kommunes vegne konferencen RoboInsights i Hal 21A.

En dag i robotternes tegn. Det er, hvad der er i gang i Hal 21A netop nu. Her er en lang række mennesker med interesse for robotteknologi samlet til konference.

Målet med konferencen er at bringe viden om ny teknologi ud i samfundet og skabe netværk mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og det offentlige i Nordsjælland og Storkøbenhavn.

Konferencen byder på en lang række oplæg fra både danskere og udlændinge. Blandt andet holder Majken Overgaard fra CATCH et oplæg om uddannelsen, som har innovation og teknologi i højsædet.

 Læs programmet for konferencen her

 Ny teknologi skaber vækst og job

Blandt talerne er også viceborgmester Claus Christoffersen fra Helsingør Kommune.

- Jeg er rigtig glad for, at det netop er i Helsingør, at virksomheder, studerende og andre, der interesserer sig for robotteknologi, mødes og bliver inspireret af de mange muligheder, der ligger i brugen af robotter i fremtiden. For der er ingen tvivl om, at en stor del af fremtidens vækst og fremtidens job bliver skabt der, hvor man formår at udnytte de mange muligheder som de nye teknologier – herunder robotter - giver. Det er bestemt også noget, vi er opmærksomme på her i Helsingør, hvor vi har et stort fokus på teknologi og innovation.

Han fortsætter:

- Også inden for den kommunale sektor, hvor vores vigtigste opgave er at levere velfærd til borgerne, ligger der en masse muligheder i at udnytte robotter og de teknologiske muligheder, der ligger inden for den såkaldte velfærdsteknologi. Hvis vi formår at udnytte det enorme potentiale ordentligt, så kan vi potentielt set yde bedre velfærd til vores borgere for færre penge.

- Det er også derfor, at Byrådet i Helsingør Kommune sidste år valgte at afsætte penge på budgettet til at gøre vores kommune til et vækstcenter for velfærdsteknologi. Det handler om at skabe et tæt samarbejde mellem udviklere af velfærdsteknologi, virksomhederne og kommunen. 

- Vi skal hele tiden tænke på, hvad vi skal leve af i fremtiden her i kommunen, og vi skal sørge for at have gode virksomheder, som bidrager til kommunen.