Helsingør har hjerte og krinkelkroge, som taler til kreativiteten

Nørlum Animation er flyttet ind i den gamle brandstation på Svingelport – snart vil her sidde 50-60 mennesker og skabe animationsfilm.

- Helsingør Kommune var superhurtige, da vi henvendte os og spurgte efter lokaler. Der gik ikke mange dage, før vi havde fået fremvist tre forskellige bud på erhvervslokaler, vi kunne flytte ind i. Og da vi så brandstationen, var vi solgt.

Sådan siger Frederik Villumsen. Han er en af fire partnere i Nørlum Animation, som den 1. marts i år har overtaget lejemålet på den gamle brandstation på Svingelport.

- Det er et fantastisk sted, med hjerte og sjæl og hjørner og krinkelkroge, som giver en masse til kreativiteten. Samtidig er det rart at mærke kommunens udtrykte ønske om at tiltrække kreative erhverv som vores, siger Frederik Villumsen.


Et rigtigt smørhul

Han og en anden partner, Troels Dalberg, har siddet i Helsingør siden den 1. oktober 2018 i kontorlokaler, indrettet i den gamle brandstation. Her har de fået byen ind under huden, og det har været positivt, fortæller Frederik Villumsen.

- Helsingør har en hyggelig atmosfære i gågaden og på havnen. Det er et rigtigt smørhul, siger han.

Han understreger, at Nørlum Animation gerne vil være en del af byen. Firmaet planlægger bl.a. at vise nogle af deres animationsfilm på storskærm på Kulturværftet – indledt med en tegnet præsentation. Firmaet står bl.a. bag den Oscar-nominerede Sangen fra Havet, og Disney tv-serien Big Hero 6.

- Her i Helsingør fornemmer vi den samme velvilje over for os som i Viborg. Her er en åbenhed og en adgang til beslutningstagerne, som man ikke har i en stor by som København, siger Frederik Villumsen.

Fakta:

● Nørlum Animation er startet i Viborg i 2010 og udsprunget af The Animation Workshop sammesteds. Firmaet har lejet den gamle brandstation på Svingelport af Helsingør Kommune. Planen er, at her skal sidde 50-60 filmskabere.

● Firmaet har fire partnere: Claus Toksvig Kjær, Frederik Villumsen, Jericca Cleland og Troels Dalberg.

● Firmaet står bag film som Sangen fra Havet (Oscar-nomineret i 2015), Long Way North og tv-serien Big Hero 6.

● Nørlum planlægger et efteruddannelsesforløb i Helsingør med Masterclasses i animation – dette sker i samarbejde med Catch.

Fotoet: Fra venstre: Claus Toksvig Kjær, Kultur- og Turismeudvalgsformand Henrik Møller, Frederik Villumsen, borgmester Benedikte Kiær og Troels Dalberg.