Hvem skal vinde integrationsprisen?

Integrationsrådets integrationspris gives til et initiativ, som understøtter fællesskaber på tværs - du kan bl.a. indstille en forening eller virksomhed.

Integrationsrådet har besluttet at uddele en integrationspris, der understøtter Helsingør Kommunes Vision 2030's fokus på fællesskaber. Prisen skal gives til en eller flere, der skaber initiativer, som understøtter fællesskaber på tværs.

I byrådets Vision 2030 er et af visionsmålene, at 90 procent af borgerne skal opleve sig som en del af et fællesskab i 2030. Et andet mål er, at alle børn og unge skal føle sig som en værdifuld del af fællesskabet.

- Når man bosætter sig i et nyt land, er det vigtigt at føle sig som en værdifuld del af fællesskabet i landet og føle, at man er en del af noget større og kan bidrage aktivt. Integrationsrådet ønsker med Integrationsprisen 2019 at fejre dem, der skaber fællesskaber på tværs i Helsingør Kommune, siger Carol Krogstrup, der er formand for Integrationsrådet i Helsingør Kommune.

Integrationsrådet vil gerne medvirke til, at flere fællesskaber – nye eller veletablerede – går på tværs af etniske, religiøse eller kulturelle forskelle. Derfor har de valgt, at prisen skal sætte fokus på netop dette.

Fakta om Integrationsprisen 2019

 Sådan indstiller du

Send din indstilling til integrationsraadet@helsingor.dk og skriv i din begrundelse, hvordan din kandidat har understøttet fællesskaber på tværs. Skriv til os senest den 4. december 2019 (tilmelding lukket).

Hvem kan indstilles?

Enkeltpersoner, foreninger, netværk, frivillige, virksomheder, boligområder, m.fl. kan indstilles. Det væsentlige er, at kandidaten understøtter fællesskaber på tværs.

Hvem kan indstille?

Borgere, medarbejdere, virksomheder, foreninger m.fl. kan indstille kandidater til prisen. 

  • Integrationsrådet beslutter, hvem der skal have integrationsprisen på baggrund af de indstillede kandidater. Rådet uddeler integrationsprisen ved Sports- eller Frivilliggalla i begyndelsen af 2020. 

  • Integrationsprisen 2017 blev uddelt på Frivilliggalla primo 2018 og gik til Venligboerne og initiativtager Janne Franck.

  • Integrationsprisen 2016 blev uddelt på Sportsgalla primo 2017 og gik til Tomislav Antic, bokseklubben IK Sport.

  • Vil du have mere information? Kontakt chefkonsulent i Helsingør Kommune Kit Jørgensen på kjo25@helsingor.dk eller 25 31 32 16.