Invitation: Skab 'Sund Kunst'

Catch og Statens Kunstfond inviterer kunstnere til at indsende ideer til to nye kunstværker i naturområdet omkring Helsingørs nye sundhedshus.

I 2021 står det nye sundhedshus i Helsingør færdigt. I den forbindelse vil Catch, Helsingør Kommunes kreative center og uddannelsesmiljø, og Statens Kunstfond opføre to permanente kunstværker i det naturområde, der ligger omkring Sundhedshuset.

Værkerne skal gå i dialog med Sundhedshusets identitet og matche visionen bag huset: Et ønske om et helende sundhedshus, der består af forbundne fællesskaber og fremstår åbent og tilgængeligt for den enkelte borger.

Dagligt besøg af 1400 borgere

Sundhedshuset vil være arbejdsplads for 200 personer og have dagligt besøg af 1400 borgere, der vil benytte husets tilbud inden for sundhed, rehabilitering, pleje og behandling.

Visionen er at skabe et moderne sundhedshus, der har mennesket i centrum og understøtter gode patientforløb med fokus på genoptræning og bevægelse i tæt samspil med naturen. Sundhedshuset bliver etableret omkring et vildt og voksende landskab med søer og fredede træer.

Udendørsområdet omkring Sundhedshuset vil bestå af et landskab af stiforløb, der forbinder huset og naturen, træningsstation, have, park, terrasser, gårdrum samt de fredede områder.

Læs mere om projektet 'Sund Kunst'