Iværksætter har skabt sine egne møbler i Hal 16

Martin Barfoed fra makersupplies.dk har indrettet sig med møbler, som han har skabt på CNC-fræseren i Hal 16.

Iværksætter Martin Barfoed er i fuld gang med at indrette sin nye lagerhal i Kvistgård. Han er ved at opbygge sit eget firma, makersupplies, hvor han sælger dele til CNC-fræsere – og derfor har det været logisk for ham selv at skære sine møbler til værkstedet på den store CNC-fræser i Hal 16, som CATCH råder over.

- Jeg lejede mig ind hos CATCH, så jeg kunne benytte fræseren i Hal 16 i en måned, og jeg fik vejledning i, hvordan maskinen virker. Jeg fandt designet til møblerne på nettet og gik i gang, fortæller han.

Resultatet er både skamler, taburetter, arbejdsborde og computermøbler. Alt sammen programmeret ind på CNC-fræseren af Martin Barfoed – og skåret i krydsfinérplader i Hal 16.

- Når man har maskinen, er det en ret billig måde at lave møbler på. Det er blot at købe nogle krydsfinérplader, siger Martin Barfoed.

Avancerede gør-det-selv folk

Han har produceret møbler, udskåret på CNC-fræser, som en hobby siden 2016. I den forbindelse fandt han ud af, at der manglede en butik i Danmark, der kunne udstyre ’avancerede gør-det-selv folk’ med løsdele, så de selv kan bygge deres CNC-maskiner.

Derfor gik han i gang med at opbygge en webshop, der sælger dele til CNC-maskiner.

- Jeg kan sælge løsdelene til en CNC-maskine langt billigere, end hvis folk vælger at købe en færdig skærer hjem fra USA, forklarer han.

Han fik relativt hurtigt kunder i både Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Belgien. Og den 1. januar 2019 sprang han ud som iværksætter og virksomhedsejer på fuld tid. Han sagde sit forskerjob ved Novozymes op og lejede sig ind i et lagerhal på Egeskovvej i Kvistgård.

- Mine kunder er fx folk, som bygger model-jernbaner, droner, fjernstyrede biler og modelfly. De sad måske tidligere og byggede modeller med en hobbykniv, papir og pap. Nu kan de printe deres ting digitalt. Jeg begynder også at få kunder, som er arkitekter, for CNC-maskiner er gode til at designe modeller af alle slags, forklarer Martin Barfoed.

Glad for iværksætterkonsulent

I forbindelse med at Martin Barfoed blev selvstændig, talte han med kommunens iværksætterkonsulent, Vivi Nørby Voss Kowalczyk fra Iværksætterhuset.

- Det var jeg meget glad for. Hun satte fingeren på en række punkter, som jeg ikke havde tænkt så meget på. Der er virkelig mange ting, man skal have styr på som iværksætter. Da jeg var ansat på Novozymes, havde jeg jo et helt apparat omkring mig, som ordnede alt det praktiske. Fra bogholderi til indkøb af te og blomster til kontoret. Nu skal jeg gøre alting selv. Jeg overtog lokalerne i Kvistgård den 1. maj og har skullet male og installere ventilation. Jeg er først lige begyndt at flytte mine ting ind, siger Martin Barfoed.

Han har allieret sig med en anden mindre virksomhed, 3D Nielsen, som flytter fra Helsingør Erhvervspark til Kvistgård for at dele lagerhal med ham.

- Vi er i den samme branche og tænker, at vi kan have meget glæde af at flytte vores virksomheder sammen, siger Martin Barfoed.

Han har været glad for muligheden for at benytte CNC-fræseren i Hal 16 og overvejer at blive en del af CATCH’s virksomhedsnetværk, som har fokus på digitale produktionsmetoder såsom 3D-print, laserskæring og CNC-fræsning.

- Jeg har haft stor glæde af at møde Majken Overgaard, som er projektleder i CATCH. Det er en rigtig god idé at fokusere på krydsfeltet mellem design og digital produktion, siger han.

Martin Barfoed har fortsat ledige pladser i iværksætterfællesskabet i Kvistgård, og interesserede kan kontakte ham på martin@makersupplies.dk

Fakta om CATCH’s virksomhedsnetværk

• Netværket har første møde den 11. juni kl. 14-16.
• Som medlem kan man benytte værkstedet i Hal 16 og selv producere modeller og prototyper på maskinerne. Eller man kan få hjælp til at benytte maskinerne fra Rasmus Nielsen, værkstedsmanager og co-founder af BetaLab.
• Fra den 1. august koster det 500 kr./mdr. at deltage i virksomhedsnetværket.

Fakta om iværksætterkonsulenten

Har du brug for hjælp til at sparke din iværksætterdrøm i gang, kan du få 1:1 sparring via Iværksætterhuset
Iværksætterkonsulent og forretningsudvikler Vivi Nørby Voss Kowalczyk er tilknyttet Helsingør Kommune. Hun træffes på vnf@ehhs.dk

Læs mere om iværksætterkonsulenten

Læs mere om makersupplies

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer