Kommunen certificerer virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar

7-Eleven på Helsingør Station fik som den første af 16 virksomheder overrakt deres diplom.

- Det er rart med anerkendelse for det, vi gør. Her i butikken har vi holdånd og løfter i flok, og det er dejligt, når vi kan hjælpe mennesker.

Sådan siger Gabriella Stojanoska, som er daglig leder af 7-Eleven på Helsingør Station.

Sammen med sin souschef Zandra Thunbo modtog hun tirsdag den 5. marts 2019 et indrammet diplom fra Helsingør Kommune. Diplomet er bevis på, at 7-Eleven er certificeret som SAGA Nord-virksomhed af kommunen – en virksomhed, som tager et Socialt Ansvar - og hjælper borgerne mod et sundt og Givende Arbejdsliv.

Kræver tålmodighed

- Vi er rigtig glade for de virksomheder i kommunen, som tager et særligt socialt ansvar på sig, siger virksomhedskonsulent Jane Kruse fra Helsingør Kommune.

En SAGA Nord-virksomhed tager mennesker med en sporadisk kontakt til arbejdsmarkedet ind og hjælper dem et skridt videre mod uddannelse eller job. Det kan eksempelvis være flygtninge, langtidsledige eller folk med fysiske og psykiske udfordringer.

I 7-Eleven er det særligt flygtninge, som kommer i virksomhedspraktik i op til 13 uger. De primære udfordringer for praktikanterne er sprogbarrierer og kulturelle barrierer.

- Det kræver tålmodighed og empati, og her i butikken er de rigtige gode til at gå i dialog med vores flygtningeborgere og tage sig godt af dem, siger virksomhedskonsulent Rikke Lassen fra Helsingør Kommune.

7-Eleven har hele tiden to flygtninge i virksomhedspraktik – og de ansatte glæder sig, når det går deres praktikanter godt efterfølgende.

- Vi har haft en praktikant, en ung pige, som er blevet ansat i et ordinært studiejob hos os, fortæller Gabriella Stojanoska.

Virksomhedskonsulenterne fortæller, at en anden tidligere 7-Eleven-praktikant, en syrisk mand, er kommet i ordinært job med chokoladeproduktion.

Diplomer til 16 virksomheder

I løbet af de kommende uger vil de øvrige SAGA Nord-virksomheder på kommunens liste få besøg af kommunens virksomhedskonsulenter, som overrækker diplomer til dem.

I 7-Eleven er medarbejderne i fuld gang med at finde et godt sted at placere deres diplom. Det skal være synligt – og så giver det forhåbentlig anledning til en god snak med kunderne.

Fotoet: Fra venstre: Virksomhedskonsulent Jane Kruse, souschef Zandra Thunbo med SAGA Nord-diplomet, daglig leder Gabriella Stojanoska og virksomhedskonsulent Rikke Lassen.

Læs mere om kommunens SAGA Nord-certificeringer