Kreative projekter skal hjælpe ledige i beskæftigelse

Kvinder fra Nøjsomhed har været i praktik og lavet gourmet-menu - håbet er, at det vil give lyst til at tage job i restaurationsbranchen.

Gennem fire uger har fire kvinder fra Nøjsomhed gennemført et praktikforløb, hvor de i samarbejde med Simon Langkjær, som er kok på Strandhotel Marienlyst, har sammensat en lækker og kreativ tre retters gourmet-menu.

Praktikanterne kommer fra hhv. Libanon, Syrien, Serbien og Brasilien. Én har været i praktik på Comwell Borupgaard i Snekkersten (Latifé), én har været i By, Land og Vands kantine (Wafa), og to har været i køkkenet på Strandhotel Marienlyst (Alexandra og Gordana).

Hver mandag har alle praktikanterne mødtes på Strandhotel Marienlyst, hvor de i en workshop med Simon Langkjær har sammensat, forberedt og øvet sig i tilberedningen af menuen.

Et ekstra niveau

Formålet har været at skabe et ekstra niveau i praktikforløbet for at skabe mere motivation, interesse og nysgerrighed omkring faget og madkunsten.

Branchen mangler arbejdskraft, og forløb som disse kan forhåbentlig være med til at skabe interesse for at gå ind i faget, evt. uddanne sig - og samtidig hjælpe ledige i job.

Mandag den 30. september havde kvinderne inviteret deres venner og familie ned på Strandhotel Marienlyst, så de kunne servere menuen for 'rigtige gæster'. Aftenen sluttede med, at kvinderne fik overrakt et diplom af Simon Langkjær for et meget veludført gourmet-projekt.

 

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus