Minister inspireret af Helsingør-projekt

På årets Integrationstræf holdt iværksætterkonsulent Juan Recinos Jensen oplæg om kommunens succes med at hjælpe etniske minoriteter i selvforsørgelse.

Der har været stor interesse for Helsingør Kommunes projekt med at bruge iværksætteri til at få etniske minoriteter til at blive selvforsørgende. Derfor var etnisk iværksætterkonsulent Juan Recinos Jensen tirsdag den 10. september inviteret til at holde oplæg om indsatsen på årets Integrationstræf, der er arrangeret af KL og Integrationsministeren. Et træf der blandt andet har deltagelse af integrationsminister Mathias Tesfay.

På træffet kunne Juan Recinos Jensen blandt andet fortælle om den succes, Helsingør Kommune har haft med at bruge iværksætteri til at flytte etniske minoriteter fra passiv forsørgelse til selvforsørgelse. Blandt andet ved at fokusere på at fremme borgernes motivation og drivkraft for at komme på arbejdsmarkedet og finde ud af, hvordan borgernes kvalifikationer, erfaringer og ønsker bedst kan sættes i spil.

Forud for Integrationstræffet var Juan Recinos Jensen forbi TV2 programmet Go' Morgen Danmark, hvor han, sammen med en af de etniske iværksættere Reem Mushainesh, der sælger syriske tapas på Værftets Madmarked, fortalte integrationsministeren om projektet.