Nyt samarbejde skal få flere helsingoranere i job

Aftale med Forenede Service giver bedre og mere fleksible jobmuligheder til borgere i Helsingør Kommune.

Et samarbejde mellem Forenede Service og Helsingør Jobcenter skal sikre, at flere borgere i kommunen får mulighed for at komme tilbage til arbejdsmarkedet.

Samarbejdet er indgået i kølvandet på en længere periode, hvor kommunen har søgt mere fleksible jobordninger, hvor virksomhederne tilbyder praktik og ordinære job ned til få timer om ugen.

- På den ene side har vi lokale virksomheder, som har opgaver, der overstiger antallet af ansatte – og som derfor ikke bliver løst. På den anden side har vi en gruppe borgere, der vil tilbage på arbejdsmarkedet, men som ikke kan varetage en fuldtidsstilling, forklarer Jane Kruse, virksomhedskonsulent i Helsingør Kommune og tilføjer:

- Med samarbejdet med Forenede Service følger fleksible ordninger, der strækker sig fra få til 37 timer. Konkret giver det os helt nye muligheder for at tilbyde vores borgere småjob, der kan hjælpe dem godt tilbage på arbejdsmarkedet.

Mange bække små

Arbejdet med at få borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job har i tre år været et indsatsområde i Forenede Service, der i 2018 havde mere end 360 borgere i aktivering. Hver anden kom efterfølgende i job.

- Mange borgere vil gerne arbejde, men de mødes af krav fra virksomhederne, som de ikke kan efterkomme – hverken fysisk eller psykisk. Jeg tror, at det handler om, at virksomhederne er bange for en øget mængde administration, hvis de ansætter flere i mindre jobfunktioner og timeantal – men virkeligheden er en anden, forklarer HR-chef i Forenede Service, Kenny Mitchboe, og uddyber:

- Jobcentrene er en god hjælp. Både administrativt og i forhold til eventuel opkvalificering af den enkelte borger. Erfaringen er, at vi med en fælles indsats og ved gensidig interesse kan udvikle samarbejdet med den enkelte borger på sigt – i såvel antallet af timer som øget og andet indhold i arbejdsdagen. Dét er socialt ansvar, som giver værdi – og jeg håber, at flere virksomheder fremover får øjnene op for fordelene ved at ansætte borgere i småjob.

Flere jobcentersamarbejder på vej

I Forenede Service oplever man en stigende interesse for jobcenter-samarbejder– fra såvel serviceledere som medarbejdere og landets kommuner. De takter glæder Kenny Mitchboe:

- I løbet af de sidste tre år har vi indgået 53 samarbejder med jobcentre rundt om i landet. Foruden Helsingør Kommune samarbejder vi med blandt andre Allerød, Holstebro og Tårnby – og der er flere på vej, som vi ser frem til at kunne løfte sløret for, lyder det fra Kenny Mitchboe. 

 

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer