Revideret gademanual i høring

Helsingør Kommunes gademanual er blevet revideret – og ændringsforslagene er nu i høring frem til den 22. november 2019.

Helsingør Kommunes gademanual er et opslagsværk for erhvervsdrivende i kommunen.

Ideen med manualen er at gøre det så nemt som muligt at finde ud af, hvad man må og ikke må i det offentlige rum, når det gælder udstillinger, udeservering mm.

Siden gademanualen blev vedtaget, har kommunen løbende modtaget ønsker om ændringer i manualen fra byens handelsdrivende. Derfor har kommunen i samarbejde med Helsingør Bymidteforum udarbejdet en række ændringsforslag, som du kan se her:

Se udkast til ændringer af gademanual

Åbent dialogmøde

Forslagene ændrer bl.a. på vilkårene for udeservering og udstilling på gader og stræder. Der fastsættes fx regler for strandflag, vimpler, skilte, parasoller, servering i p-båse, højden på tøjstativer og skilte, butiksinventar og stativer.

I september var der et åbent dialogmøde om ændringerne til gademanualen, og her gav cirka 40 personer fra erhvervslivet deres input til de planlagte ændringer.

Den reviderede gademanual er i høring frem til den 22. november 2019, og indtil da kan du kommentere og bidrage til den.

Skriv til blv@helsingor.dk – skriv gademanual i emnefeltet.

Skriv til BLV

Læs mere om høringen her