Silvan fik den sociale beskæftigelsespris

Marlene Harpsøe, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, overrakte prisen, som gives til en virksomhed, der tager et særligt socialt ansvar.

Varehuschef Jens Krogh fra Silvan kunne til nytårskuren gå på scenen og modtage den sociale beskæftigelsespris, som gives til en virksomhed i Helsingør Kommune, der tager et særligt socialt ansvar.

- Vi er meget beærede over at modtage prisen, siger han.

Jens Krogh er glad for samarbejdet med Helsingør Kommunes jobcenter om at skaffe personer med særlige behov, eksempelvis fysiske og/eller psykiske udfordringer, i job.

- Vores arbejdsplads er ingen parkeringsplads, og min holdning er, at vi skal kunne se et potentiale i at tage folk ind. De skal have den tilgang, at de gerne vil arbejde og have tingene til at fungere. Det har vi et rigtig godt samarbejde med det kommunale jobcenter om, siger Jens Krogh.

12 procent startet i støttede forløb

Han peger på, at Silvan byder på mange forskellige typer arbejde: Rengøring, lagerarbejde og salg.
- Derfor har vi plads til mange forskellige typer mennesker, siger Jens Krogh.

I dag er 12 procent af det faste personale i Silvan Helsingør startet i støttede forløb.

- Vi har fået mange gode medarbejdere via jobcentret, og jeg har da flere gange oplevet, at jeg har fået så kvalificerede medarbejdere ind, at jeg har været nødt til at finde plads til dem, selv om vi egentlig ikke skulle ansætte nogen, siger Jens Krogh.

Aktivt beskæftigelsesansvar

Marlene Harpsøe, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, glæder sig over, at Silvan og mange andre virksomheder i Helsingør Kommune tager et aktivt beskæftigelsesansvar.

- Hele 16 virksomheder var i år indstillet til den sociale beskæftigelsespris, og det siger meget om viljen og evnen i vores lokale erhvervsliv til at hjælpe borgere på offentlig forsørgelse ind på arbejdsmarkedet.

Hun lykønskede Silvan og overrakte prisen, som udgøres af et kunstværk og et beløb, der skal gå til et socialt arrangement for medarbejderne. I Silvans tilfælde en middag for medarbejderne ude i byen, fortæller Jens Krogh.

- Silvans samarbejde med vores jobcenter er et mønstereksempel på, hvordan virksomheder kan løse en rekrutteringsopgave gennem målrettet opkvalificering og fokus på ressourcer, siger Marlene Harpsøe.

De øvrige nominerede til den sociale beskæftigelsespris var Badehotel Marienlyst og Helsingør Vandrerhjem. De var udvalgt blandt de 16 indstillede, som alle har modtaget blomster og et besøg med tak fra kommunens virksomhedskonsulenter.

Se begrundelserne for de tre nominerede her

I nomineringen lyder det bl.a. om Silvan:

  • SILVAN Helsingør har formået at spotte og udnytte det potentiale, der er i hver enkelt borger uanset skånehensyn, handicaps eller andre fysiske eller psykiske barrierer. Virksomheden har i mange tilfælde været bidragende til at give den enkelte borger troen på, at de kan bidrage med noget på det lokale arbejdsmarked.
  • Hos SILVAN Helsingør bliver den enkelte inkluderet i arbejdsfællesskabet fra første dag og uudnyttede potentialer bliver ført frem i lyset, ofte hos borgere der har mistet troen på sig selv. Dette er de medvirkende faktorer til succesen.
  • SILVAN Helsingør har, med stor succes været medvirkende til, at ledige er blevet ansat i ordinære stillinger, småjobs og fleksjob efter endt afklaringsforløb, hvor formålet har været at udvikle de lediges arbejdsevne og inkludere dem i et arbejdsfællesskab.

Foto: Thinkalike