Vær med til at sætte retningen for kommunens erhvervsudvikling

Helsingør Kommune skal have ny Erhvervs- og Vækstpolitik for 2020-2025 - mandag den 28. oktober kan du komme med input til fremtidens erhvervsudvikling.

Hvordan kan erhvervsliv og kommune skabe udvikling sammen? Hvordan kan vi udvikle vores erhvervsarealer, så de matcher fremtidens behov? Hvor er vores potentialer, og hvad skal vi satse på i fremtiden?

Det er nogle af spørgsmålene, når Helsingør Kommune mandag den 28. oktober fra kl. 8.30-11.30 inviterer alle erhvervsvirksomheder til workshop. Svar og ideer fra erhvervslivet vil danne grundlag for kommunens kommende Erhvervs- og Vækstpolitik – og indgå i kommunens planstrategi.

- Vi håber, at rigtig mange virksomheder har lyst til at bidrage til vores kommende Erhvervs- og Vækstpolitik, siger borgmester Benedikte Kiær:

- Den nye politik skal afspejle de udfordringer og behov, virksomhederne har i hverdagen, ligesom den skal være visionær, når det gælder fremtidig vækst og udvikling. Og så skal den have skarpe prioriteringer, understreger hun.

De 13 mål

Kommunens nuværende Erhvervs- og Vækstpolitik udløber i 2020. I politikken var der 13 mål – og kommunen er i hus med de ni. Det drejer sig bl.a. om:

• Satsningen på kultur og turisme har bidraget til en stigning i antal beskæftigede inden for området på mere end 25 procent fra 1.448 i 2013 til 1.835 i 2017.

• I samme periode er det samlede antal jobs inden for kommunegrænsen steget med 3,8 procent.

• Antallet af elever og studerende, der er indskrevet på fuldtidsuddannelser beliggende i Helsingør Kommune, er steget fra 2.423 personer i 2012 til 3.073 i 2018. En stigning på 27 procent.

• Helsingør har bl.a. fået første del af læreruddannelsen, ligesom det nu også er muligt at tage første del af SOSU-uddannelsen her.

• Grundskyldspromillen er faldet fra 30,0 til 28,5 fra 2012-2018.

• Dækningsafgiften for forretningsejendomme er faldt fra 10 promille til 6,8 fra 2012-2018.

• Byggesagsgebyr og afgift på udeservering er fjernet.

Se opfølgning på alle mål i den nuværende Erhvervs- og Vækstpolitik

Mere om workshoppen

Til workshoppen vil Iris Group gennemgå deres nyeste erhvervsanalyse og give svar på, hvilke brancher der skaber job lige nu.

Arrangementet foregår på Konventum, Gl. Hellebækvej 70 i Helsingør, og efter workshoppen vil der være sandwich og netværk.
Tilmelding til mødet er nødvendig senest den 24. oktober.

Læs artiklen ’Erhvervslivet skal præge ny erhvervs- og vækstpolitik’

 

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer