Værftshallerne skal summe af liv

Helsingør Kommune vil skabe levende haller for alle, hvor bl.a. byproduktion og åbne værksteder giver spændende hverdagsliv, i kombination med events.

Til juni skal byrådet beslutte, hvad der skal ske i Værftshallerne i fremtiden. Onsdag den 27. marts var der derfor inviteret til Åbent Hus i Værftshallerne.

Omkring 150 mennesker lagde vejen forbi og kiggede på hallerne – og hørte nærmere om planerne for fremtiden.

Ønsket er, at Værftshallerne i fremtiden skal rumme bl.a. kreative værksteder inden for håndværk, kunst, design og kultur.

Værkstederne skal drives på kommercielle vilkår af dygtige håndværkere, designere og iværksættere, der udvælges og tilbydes lejemål i en tidsbegrænset periode.

Designerne og håndværkerne producerer deres produkter i værkstederne og har også mulighed for at sælge det, de producerer, fremgår det af materialet, som er udarbejdet af styregruppen, som har ansvaret for Værftshallernes fremtid.

Ideen er, at værkstederne indrettes i mindre ’huse’ i de store haller. Det er vigtigt, at værkstederne bliver synlige, så besøgende nemt kan finde dem, og de kan være med til at skabe hverdagsliv i Værftshallerne.

Fire anvendelsesmuligheder

De kreative værksteder – den såkaldte byproduktion - er kun én af fire udviklingsspor for de gamle værftshaller.

Mulighederne er:

• Byproduktion: Kreative værksteder inden for håndværk, kunst, design og kultur
• Kulturproduktion: Her tænkes bl.a. på store events som koncerter og udstillinger i Hal 14
• Uddannelse: De studerendes gang i Værftshallerne kan koble sig til værkstederne med kultur- og byproduktion, i det brede spændingsfelt mellem håndværk, kunst, design og teknologi.
• Mad og bevægelse: Det skal være muligt at få noget at spise, enten via et madmarked som i dag – eller evt. en café, restaurant eller et fødevaremarked. Der skal også være mulighed for bevægelse, både inde i hallerne og udenfor. Et bud kunne være kreative bevægelsesrum til gadeidræt/selvorganiseret idræt.

Vi modtager gerne information

Har man et projekt, som passer ind i et af de fire temaer, er man meget velkommen til at henvende sig til projektleder Laura Albeck Ibsen på lai11@helsingor.dk.

- Vi modtager meget gerne uddybende information om projekter, der passer ind i et eller flere af de fire temaer. Og måske er det netop jeres projekt, som får en fremtid i Værftshallerne. Vi er stadig tidligt i processen, så du får ikke svar med det samme, understreger Laura Albeck Ibsen.

En henvendelse vedr. Værftshallerne skal rumme følgende:

Hvem er I? Virksomhed, forening eller andet.
Hvad vil I gerne udvikle i Værftshallerne? Kort beskrivelse af projektet, antal m2 og krav til de fysiske rammer. Hvordan passer projektet ind i temaerne byproduktion, kulturproduktion, uddannelse eller mad og bevægelse?
Hvordan skal projektet realiseres? Herunder organisering, finansiering og forretningsmodel.
Hvilken relation har projektet til Værftshallerne? Skal det være i Værftshallerne, eller kunne det være et andet sted i Helsingør?

 Se 'Værftshallernes fremtid – vision for udvikling’

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer