Vi indfører nyt sygedagpengesystem

Der venter et par lukkedage, når vi indfører nyt sygedagpengesystem, men indberetninger og overførsel af sygedagpenge kører normalt.

Helsingør Kommune bliver den første kommune i Danmark med et nyt sygedagpengesystem, KSD. Det nye system vil på sigt gøre sagsbehandlingen nemmere og hurtigere for både virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende og borgere.

Arbejdet med at flytte alle oplysninger fra det gamle til det nye system samt uddanne medarbejderne er teknisk komplekst og stort. Det betyder, at borgere og virksomheder et par uger frem i tiden kan opleve, at sagsbehandlingstiden for sygedagpenge kan blive længere.

Indberetninger og overførsel af sygedagpenge fungerer på normal vis i hele perioden. Det er alene sagsbehandlingstiden samt muligheden for at stille spørgsmål til en sag, der bliver berørt.

Borgere og virksomheder kan altså stadig lave indberetninger om sygdom på normal vis. Her vil de få en besked på skærmen om, at indberetningen af sygdom er registreret. Helsingør Kommune kan se, hvornår borgere og virksomheder har foretaget indberetningerne, og derfor har den længere sagsbehandlingstid ikke betydning for, om der er indberettet til tiden, og om sagen behandles rettidigt ifht. eventuelle frister.

Ændret service imens

  • Kommunen vil fra den 18. november til den 27. november ikke kunne svare på spørgsmål angående indberetninger foretaget i denne periode.

  • I dagene fra mandag den 25. november til og med onsdag den 27. november vil kommunen lukke for samtlige spørgsmål og henvendelser om sygedagpenge, fordi systemet sættes i drift, og medarbejderne skal lære systemet at kende. Kommunen har åbent som normalt for alle andre henvendelser.

  • Kommunen svarer igen på spørgsmål om sygedagpenge fra torsdag den 28. november 2019.
Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer