Helsingør er klar til at byde turister velkommen

Overnatnings- og turistinspirationssteder bliver i disse dage udstyret med de nyeste materialer fra Helsingør Kommune.

Arbejdet med at få turisterne – ikke mindst de danske – til at bruge en eller flere sommerdage i Helsingør er i fuld gang, efter at byrådet har bevilget 1,35 mio. kr. til at genstarte den lokale turisme efter Corona-krisen.

En film på sociale medier ’Tag på opdagelse i Helsingør’ skal sammen med en større annoncekampagne i de jysk-fynske lokalaviser gøre folk opmærksomme på, hvad Helsingør har at byde på.

Se filmen ’Tag på opdagelse i Helsingør’ 

Når turisterne er her, skal de også føle sig godt taget imod og serviceret. Fra midten af juli vil kulturbannere i lygtepælene give vores gæster i Helsingør en festlig velkomst. Derudover er Helsingør Kommune i disse dage i gang med at køre materialer ud til overnatnings- og turistinspirationsssteder - med masser af bud på gode oplevelser i sommerperioden.

Trylleamuletten

Ud over fx cykelkort og Elsinore Walk tilbyder kommunen overnatningsstederne, at de kan forære turister med børn et eksemplar af børnebogen ’Trylleamuletten’ - om tre børn, der rejser i tiden og kommer tilbage til fortidens Helsingør og omegn. Mens børnene i bogen knokler for at samle magiske sten til en amulet, får læseren et indblik i en række historiske begivenheder og lokale steder. ’Trylleamuletten’ er skrevet af den lokale forfatter Lise Bidstrup og udgivet af Helsingør Kommune.

Du kan se/læse bogen i elektronisk form her

For de alleryngste er der trykt en malebog med illustrationer fra ’Trylleamuletten’. Malebogen bliver tilgængelig hos turistinspirationsstederne på Kulturværftet og Hornbæk Bibliotek, ligesom den bliver leveret til de overnatningssteder, der ønsker den. Igen er tanken, at malebogen skal foræres til turister med børn.

Gratis postkort med begivenheder

Endelig har Helsingør Kommune fået trykt et postkort med de begivenheder, man kan opleve i Helsingør i sommerens løb. Postkortet kan ses her – og har du som butiksindehaver lyst til at hente en stak til disken, er du meget velkommen i informationsskranken på Kulturværftet, som udleverer postkort, så længe lager haves.

Postkortet kan også printes i farver og hænges i butiksvinduet som en lille plakat.

Se postkortet elektronisk

Har du brug for at få sat datoer på sommerens arrangementer, kan du tjekke www.helsingor.dk/oplev. Kalenderen bliver løbende opdateret.

Gå til arrangementskalenderen

De nævnte initiativer udgør blot en del af genstartspakken, og indsatsen fortsætter efter sommeren.