Jobmessen bliver større end nogensinde

Når Helsingør og Helsingborg kommuner den 26. februar 2020 holder jobmesse på tværs af sundet, søger flere virksomheder efter arbejdskraft end nogensinde.

Onsdag den 26. februar 2020 fra kl. 10 til 15 står en lang række virksomheder klar til at hyre nye medarbejdere på Kulturværftet i Helsingør. Samme dag er der jobmesse på Arbejdsformidlingen (Arbetsförmedlingen) i Helsingborg mellem kl. 13 og 17.

Blandt de virksomheder, man kan møde i Helsingør, er hoteller, restauranter og transportvirksomheder, ligesom Bavarian Nordic i stil med sidste år har en stand.

- Interessen for at få en stand har været kæmpestor i år, og vi har 41 virksomheder med, som er på udkig efter nye medarbejdere. Det skyldes dels, at ledigheden er lav i øjeblikket, men også at messen er blevet kendt som et godt sted at hverve nye medarbejdere, siger virksomhedskonsulent Henrik Weiss fra Helsingør Kommune.

Som noget nyt bliver messen i år indrettet, så der er en 'hotel- og restaurant-gade', en 'transport-gade' osv. Det betyder, at jobsøgende har lettere ved at nå rundt til alle virksomheder inden for den branche, som de finder interessant. Samtidig kan virksomheder i samme branche henvise til hinanden.

- Vores messe er blevet så kendt, at vi har fået en henvendelse fra Sorø Kommune, som gerne vil sende jobsøgende borgere op til messen. Det er de selvfølgelig meget velkomne til. Der er også en virksomhedskonsulent fra Tårnby, som kommer for at se, hvordan vi gør tingene, fortæller Henrik Weiss.

Jobmarked på tværs

Der udleveres færgebilletter til de besøgende på messen, som gerne vil udforske jobmarkedet på den anden side af Øresund.

- Som noget nyt i år ligger de to jobmesser lidt forskudt af hinanden tidsmæssigt, og det giver gode muligheder for, at jobsøgende kan nå dem begge to, understreger Henrik Weiss.

Med jobmessen vil Helsingør og Helsingborg kommuner gerne sætte fokus på det kæmpemæssige potentiale, der ligger, hvis man også kigger på tværs af sundet, når man søger job og rekrutterer medarbejdere.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer
Kom til møde om Axeltorv
Kom til møde om Axeltorv

Til kalenderen: Helsingør Bymidteforum inviterer til stormøde om fremtiden for Axeltorv torsdag den 30. januar 2020 kl. 19.00-20.30 i Toldkammeret.

Mødet ligger i forlængelse af fællesspisningen i Toldkammeret.