Konventum modtager Den Sociale Beskæftigelsespris

Det blev Konventum der løb med Den Sociale Beskæftigelsespris, da den blev uddelt forud for Byrådsmødet mandag den 25.2.

Det er femte gang at prisen uddeles. Formålet med prisuddelingen er at sætte fokus på virksomhedens betydning for udviklingen i Helsingør Kommune og særligt de virksomheder, der tager et socialt ansvar og bidrager til, at arbejdsløse kommer i job igen.

 Det var formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Marlene Harpsøe, der på udvalgets vegne uddelte prisen. I sin tale fremhævende hun, at de mange virksomheder i Helsingør Kommune, der gør en stor social indsats:

 ”Helsingør Kommune har mange virksomheder, der tager et aktivt beskæftigelsesansvar, er i vækst og har et godt omdømme og betydning for Helsingør Kommune og lokalområdet,” sagde Marlene Harpsøe.

At det blev Konventum, der endte med at få prisen, skyldes ifølge udvalgsformanden en række forskellige faktorer:

 ”Konventum fortsætter med at udvise en villighed, ud over det almindelige, til at indsluse ledige borgere i virksomheden. De viser villighed til at indsluse alle slags mennesker, og ser mangfoldighed som en styrke. I den sidste tid har Konventum ansat 2 medarbejdere i ordinære jobs og 2 mere er på vej. Holdningen til CSR og den store evne til at tage i mod nye medarbejdere mærkes tydeligt og er blevet en del af virksomhedens forsyningskæde, ” sagde Marlene Harpsøe i sin tale.

Hos Konventum er der også glæde over prisen:

 ”Vi er meget stolte over at have fået beskæftigelsesprisen. Det er en kæmpe cadeau til lederne i rengøringen, køkkenet og restauranten, der utrætteligt har fundet rum og rummelighed til at give ledige borgere en mulighed for at komme tilbage til eller ind på arbejdsmarkedet,” siger Birgit Nørgaard, administrerende direktør hos Konventum & Højstrupgård.

 

 

Prisen består af et kunstværk af virksomheden Egeværk, som etablerer sig i Helsingør Kommune fra marts 2020, samt et diplom og en check på 10.000 kroner til et tilskud til afholdelse af et socialt arrangement i virksomheden.

 

Kriterier for at blive indstillet til prisen er følgende:

 

  • Virksomheden skal ligge i Helsingør Kommune
  • Der ansættes medarbejdere på særlige vilkår, elever, ledige, flygtninge, udsatte unge, oprettes praktikpladser eller på anden måde bidrages til løsning af beskæftigelsesindsatsen
  • Der efteruddannes ansatte og eventuelt benyttes jobrotation
  • Virksomheden har vækst og fremgang
  • Virksomhedenhar betydning for Helsingør Kommune og / eller lokalområdet
  • Arbejdsmiljøreglerne overholdes
  • Der er et samarbejde med HelsingørKommunes job- og virksomhedskonsulenter og at virksomheden eventuelt har status som SAGA Nord Virksomhed.

 

 

De øvrige nominerede, som allerede har modtaget blomster er:

 

Chaplin

7Eleven Helsingør Station

Boligselskabet Nordkysten

Helsingør Vandrehjem og Camping

Renell

Grønnehave

Falkenberg

RetNemt

Marienlyst

A round

Føtex, Helsingør