Maistic får løver med ombord

1,9 millioner kroner og stor travlhed. Det er noget af det, lokale Maistic har fået ud af at deltage i Løvernes Hule.

Det er gået stærkt siden ægteparret Heidi von Bülow og Brian Bouet Smith i 2015 etablerede virksomheden Maistic, der arbejder med at udvikle og producere alternativer til traditionelle oliebaserede plastprodukter. I dag sælger Maistic – der holder til i Helsingør - sine produkter og emballageløsninger i 20 lande, og alene i 2019 er 13 lande tilføjet.

Nu kan virksomheden også føje prominente navn til ejerkredsen. Det drejer sig om de to kendte erhvervspersoner Jacob Risgaard og Jan Dal Lehrmann, der er kendt fra DR programmet Løvens Hule. Det er i forbindelse med TV-programmet, at de to løver har besluttet at investere i alt 1,9 mio. kr i virksomheden. Hver ejer de nu 15 procent af iværksættervirksomheden, Maistic Bio Group ApS. Investeringen er den største i den forgangne sæson af Løvernes Hule.

Foruden Jan Dal Lehrmann og Jacob Risgaards indsprøjtning på 1,9 mio. kr. har Vækstfonden ydet Maistic vækstlån på yderligere 3 mio. kr.

Man kan vælge plastik fra

Siden programmet blev vist den 20. februar har der stort set ikke været et roligt øjeblik for iværksætterparret:

”Først og fremmest har programmet betydet, at mange nu har fået øjnene op for, at man kan vælge plastik fra, og vi har fået mange nye kunder de seneste uger, og fået skabt en masse kontakter,” siger ejer Heidi von Bülow.

Ægteparret har givet et utal af interviews til diverse medier, og senest har et italiensk TV-hold meldt deres ankomst, efter at de havde hørt om den plastfri virksomhed.

Foruden den kontante investering indtræder de to løver i bestyrelsen i Maistic Group Aps, og begge dele skal bruges til at skabe yderligere vækst i virksomheden:

”Vi får to meget kompetente mennesker i vores bestyrelse, der kommer med en masse viden og netværk, vi kan have gavn af. Desuden betyder kapitaltilførslen, at vi kan sætte gang i nogle af de mange idéer vi har, og at vi har likviditet til at øge produktionen,” siger Heidi von Bülow.  

 

Fakta om Maistic:

 

Historie

Maistic Bio Group er stiftet i 2015 i Helsingør af ægteparret Heidi von Bülow og Brian Bouet Smith og fra Dag1 har fokus været på plastfri og komposterbare alternativer.

I 2016 landede de første produkter på hylderne i danske supermarkeder.

Maistic var first movers med bl.a.

  • Plastfrit til supermarkedspris
  • Først til at sætte anprisningen plastfri på produkter i supermarkederne. Siden også mikroplastfri.
  • Først til at lancere certificeret komposterbart engangsservice i danske supermarkeder.
  • Først til at lancere danskernes yndlingsklud, viscoseklude, uden polyestermikroplast.
  • Først til at lancere certificeret hjemmekomposterbare fryseposer i Europa
  • Først til at sende hjemmekomposterbare bæreposer ud i danske butikker.

 

Maistic i Danmark

Maistic forhandles i hele Danmark. Det største udvalg findes i Føtex, Bilka, Meny og Helsam-butikker og derudover i flere hundrede enkeltbutikker. Maistic er også jævnligt at finde i Netto, Aldi, Lidl, Spar mm.
På nettet fås Maistic også masser af steder, bl.a. har både Nemlig.com, Matas.dk, Helsam.dk og Med24 et bredt sortiment af Maistics plastfri alternativer til hverdagen.
Maistic til erhverv, bl.a. bæreposer, klude mm. ligger bl.a. Antalis, Lomax mm. 

 

Maistic i udlandet

Maistic forhandles i dag i 20 europæiske lande, dels gennem et dusin distributører, dels i store supermarkedskæder bl.a. Delhaize (B), Monoprix (F), Ekoplaza (NL) og SuperValu (Irland).

De 20 lande er: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne, Tyskland, Frankrig, Spanien, UK, Irland, Malta, Cypern, Slovakiet, Belgien, Holland, Luxembourg, Tjekkiet, Slovenien og Østrig.

 

Du kan læse mere om Maistic her