Ny portal samler lokalplaner

Ny digital lokalplan-portal skal gøre det nemmere for borgere og erhvervsliv at få overblik over kommunens planlægning - og debattere den.

Helsingør Kommune har åbnet en 'lokalplanportal', som giver et overblik over kommunens gældende lokalplaner, lokalplanforslag i høring og de planer, der er på vej.

Alle lokalplaner bliver fremover fuldt ud digitale, og det giver nye muligheder for at følge med i byudviklingen, og for at forstå og debattere planerne.

- Den nye portal vil gøre det nemmere at få overblik over, hvor der er byudviklingsprojekter på vej i kommunen, og dermed også lægge op til en endnu bedre dialog mellem borgere, foreninger, erhvervsliv og politikere om kommunens udvikling, siger borgmester Benedikte Kiær.

Se Helsingør Kommunes Lokalplanportal

Den nye portal giver ikke bare overblik over gældende lokalplaner og lokalplanforslag i høring. Du kan også nemt finde ud af, hvor langt de enkelte forslag er, og hvem der er kontaktperson på de planer, som er på vej. 

Portalen skal desuden bruges til at afgive høringssvar. Alle høringssvar bliver synlige i det samme øjeblik, de er afsendt. Det betyder, at alle i høringsperioden kan følge med i, hvad andre mener om et konkret planforslag.

- Forhåbentlig får vi en mere dynamisk dialog om byens udvikling, når alle høringssvar bliver synlige for alle undervejs i processen. På den måde kan borgere og andre med interesse følge med i og blive inspirerede af hinandens svar i stedet for først at se dem efter udløbet af høringsperioden, siger Christian Holm Donatzky, formand for By-, Plan- og miljøudvalget.

Erhvervsområde Kvistgård Nord

Byplanlæggerne i Helsingør ByLAB forventer, at det nye system og de nye digitale muligheder er et godt nyt arbejds- og dialogredskab. Den første digitale lokalplan 'Lokalplan 2.13 – Erhvervsområde Kvistgård Nord' er netop vedtaget som et forslag.

Se lokalplanforslaget her

Nysgerrige kan også besøge Helsingør Kommunes Kommuneplan 2019, der fungerer digitalt på samme måde.

Gå til den digitale kommuneplan

Fakta

- På lokalplanportalen kan du se, hvor der politisk er igangsat udarbejdelse af lokalplaner, samt hvor der er lokalplanforslag i høring, og hvor der er lokalplaner, der gælder.

- Systemet bag kommuneplanportalen, lokalplanportalen og de digitale planer hedder DkPlan, og bruges af de fleste danske kommuner.

- Digitale lokalplaner tilgås bedst på computere og tablets og er nemme at bladre og søge information i. Der er en række administrative og tidsbesparende fordele ved den nye og mere automatiserede måde at gøre det på, og det forventes, at det inden for en kortere årrække vil blive lovpligtigt at udarbejde digitale lokalplaner i Danmark.

- Alle digitale planer kan selvfølgelig altid downloades i sin helhed som en pdf-fil og kan printes, hvis man foretrækker at læse planen på papir.