Stor lokal opbakning til handelslivet

Der er stor tilslutning til hjemmeside og Facebookgruppe, som giver et overblik over, hvilke lokale forretninger der stadig holder åbent.

Coronakrisen udfordrer erhvervslivet i hele Danmark i disse uger, hvor rigtig mange har måttet lukke ned for at undgå spredning af virus. Det gælder også for de lokale virksomheder i Helsingør Kommune.

Men mange virksomheder holder fortsat åbent og er meget afhængige af, at der fortsat er kunder til at holde omsætningen oppe. Skal det lykkes, kræver det ikke mindst lokal opbakning, hvis det lokale erhvervsliv også skal komme helskindet gennem krisen. 

Heldigvis er der i lokalsamfundet en enorm lyst til at bakke op om de butikker, madsteder, håndværkere med mere, der fortsat holder åbent. Og for at man hurtigt kan danne sig et overblik over, hvilke steder der kører videre under krisen, har hjemmesiden Helsingør Liv, der drives af Helsingør Dagblad oprettet en hjemmeside og en Facebookgruppe, hvor virksomheder, der fortsat holder åbent, kan blive registreret, så man som forbruger kan se, hvor man fortsat kan handle, købe takeaway, få udført håndværksarbejde med mere.

Corona - Støt Helsingørs liv

Direktør på Helsingør Dagblad, Dorthe Carlsen siger om initiativet:

- Allerede da landet begyndte at lukke ned, så vi en masse små initiativer, der gjorde opmærksom på virksomheder, der stadig holder åbent. For at gøre det mere overskueligt, og dermed lettere at støtte det lokale erhvervsliv, besluttede vi derfor at bruge den platform, vi allerede havde – nemlig Helsingør Liv – og udvide med initiativet ”Corona - Støt Helsingørs liv”.

Her kan virksomheder gratis komme på en liste, så folk, der gerne vil støtte de lokale, kan se, hvem der holder åbent, siger Dorthe Carlsen.

Foreløbig er cirka 40 butikker, 50 webshops samt cirka 40 takeaway-steder kommet på listen, der dagligt opdateres. Enten fordi virksomheder selv tilmelder sig, eller fordi folkene bag initiativet selv tager kontakt for at høre, om man vil på listen.

Vigtigt at vi støtter lokalt

Initiativet er blevet spredt i en række af de lokale Facebook-grupper, og foreløbig følger mere end 1.500 personer gruppen på Facebook.

Dorthe Carlsen håber, at initiativet kan medvirke til, at de lokale butikker og handelsdrivende kommer helskindet gennem krisen:

- Hvis vi også vil have et aktivt handelsliv, når det her engang er overstået, så er det vigtigt, at vi rykker sammen om vores lokale erhvervsliv og støtter. Det synes jeg også, at den enorme opbakning, der har været til det her initiativ, viser, at vi er parate til at gøre, siger Dorthe Carlsen.

Du kan tilmelde dig Facebookgruppen 'Corona – Støt Helsingørs liv', hvor virksomhederne løbende opdatere aktiviteter, tilbud med mere:

Se Facebookgruppen

Endelig kan man skrive en besked til Helsingør LIV på Facebook eller skrive direkte på Helsingorliv@hdnet.dk

Send en mail til Helsingorliv

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer