Borger

5 år med Morgensang på Værftet

Det er nu fem år siden at en gruppe frivillige pianister, sangværter og biblioteksansatte inviterede til Morgensang på Værftet for allerførste gang.

Omkring 80 friske morgensangere var derfor mødt op på Kulturværftets Bibliotek tirsdag den 2. maj for at fejre jubilæet og synge de samme sange, som blev sunget for 5 år siden.

- Vi startede med morgensang for at skabe et fællesskab med en bred appel. Det var dengang fællessang begyndte at blomstre, fortæller Hanne Pedersen, der er bibliotekar på Helsingør Kommunes Biblioteker og tovholder på morgensangen.

Siden opstarten er morgensangen vokset og i dag kommer cirka 60-70 mennesker hver tirsdag kl 8.30 ned på Kulturværftet for at synge de velkendte sange fra Højskolesangbogen.

- Folk er enormt glade for det. Som en morgensanger udtrykte det, så bliver man helt forelsket i livet af at komme her og synge. Jeg tror, det skyldes at teksterne er så gode og sangværterne er dygtige til at sætte ord på, hvad sangen handler om, inden vi synger.

Som med anden litteratur og lyrik oplever man at gå ud i verden en lille smule klogere på livet, end da man kom, lyder det fra Hanne Pedersen.

Har du også lyst til at synge med andre og blive klogere på livet, så kom meget gerne forbi Kulturværftets Bibliotek, 2. etage. Det er hver tirsdag morgen kl 8.30-9.00.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør