Børn skal opleve glæden ved foreningslivet

Ida Marie Dahn kommer dagligt i Børnehuset Snekkersten for at hente og aflevere sine to børn på to og fire år. Men i denne uge har hun også et andet ærinde i børnehuset.

Hun er nemlig underviser på et bevægelsesforløb, som Helsingør Kommune i samarbejde med gymnastikforeningen Teamgym Helsingør netop har lanceret.

Formålet er at få flere børn til tidligt at blive en del af foreningsfællesskaber i deres fritid samt at inspirere personalet og familierne til andre former for bevægelseslege end dem, de kender i forvejen.

Glæden ved at bevæge sig

Tre formiddage i denne uge har Ida Marie Dahn derfor sat fut under fødderne på 10 børnehavebørn i Børnehuset Snekkersten. Med kolbøtter, stjernehop og fiskerleg. Hun er netop blevet fastansat i Teamgym Helsingør for at kunne varetage blandt andet denne type undervisning i dagtimerne.

Ida Marie Dahn er ikke i tvivl om, at det er en god måde at introducere børn og forældre til foreningslivet og give dem mulighed for at opleve glæden ved at bevæge sig sammen med andre.

Jeg håber, at jeg kan give børnene en god oplevelse. At de oplever det er sjovt at få pulsen op og bevæge sig sammen med andre.

- Samtidig får børnene og deres forældre forhåbentlig en fornemmelse af, hvad foreningslivet kan tilbyde og måske endda lyst til at melde sig ind i Teamgym Helsingør eller en anden idrætsforening, siger Ida Marie Dahn, der har en kandidatuddannelse i Idræt fra Københavns Universitet og tidligere har lavet lignende forløb i bl.a. Albertslund Kommune og som bevægelseskonsulent i DGI.

Tilpasset corona

På grund af corona må undervisningen dog i første omgang foregå lidt anderledes end planlagt, nemlig ude på legepladsen - tilpasset omgivelserne og restriktionerne.

Vi bruger sandkasse-kanten til at gå på line, laver forhindringsbane på legepladsen og bruger ellers de muligheder, som det enkelte sted nu indbyder til, siger Ida Marie Dahn.

Det åbne dagtilbud

Forløbet er en del af arbejdet med ’det åbne dagtilbud’, hvor lokalsamfundet inddrages i arbejdet med at skabe stimulerende pædagogiske læringsmiljøer for børn. Helsingør kommune støtter forløbet økonomisk og hjælper til at koordinere samarbejdet mellem dagtilbud og foreninger.

Det næste dagtilbud, der får besøg af Ida Marie Dahn og Teamgym Helsingør, er Børnehuset Rosenkilden, der starter forløb den 19. marts. Turen kommer derefter til otte andre dagtilbud i kommunen. Indsatsen løber foreløbig året ud.

Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt

Birkedalsvej 27