Færdsel på isen

Her i den kolde tid kan det være fristende at prøve, om isen på de små søer og ved kysterne kan bære til en skøjtetur. Det er dog en rigtig dårlig idé, da det kan være meget farligt. Der kan være stor forskel på tykkelsen af isen forskellige steder på en sø.

Politiet i Nordsjælland minder om, at al færdsel på isen på søer og ved kyster i Nordsjælland ikke er tilladt.

I længerevarende perioder med frost måler Nordsjællands Park og Vej isens tykkelse på fem udvalgte kommunale søer: søer i Smørhullet og Blicherparken i Helsingør, sø i Rolighedsmoserne i Espergærde, branddam ved Præstegårdsvej i Tikøb og sø ved Hallandsvej i Ålsgårde.

Kommunen opsætter skilte ved søerne, når det er tilladt at færdes på isen. På alle andre tidspunkter er færdsel på isen ikke tilladt.