Borger

- Jeg fik mit drømmejob uden at vide det

Kolleger og familie overraskede Stig Petersen med morgenmad og gaver, da han den 15. august kunne fejre 25 års jubilæum i Helsingør Kommune. Alle årene har Stig haft sin daglige gang i Hornbækhallen. Og ikke en eneste kedelig arbejdsdag, som han siger.

Efter en uddannelse til rørsmed arbejdede Stig Petersen i flere år med naturgas og fjernvarme, som jord og betonarbejder men også en overgang som dagplejefar.

- Det var hyggeligt at være sammen med børnene, men jeg savnede samtaler med voksne mennesker, siger Stig Petersen.

Da sønnen en dag kom hjem og sagde, at fodboldholdet manglede trænere, stillede Stig villigt op og efter kort tid, var han fuldt engageret i det frivillige arbejde i Hornbæk Idrætsforenings fodboldafdeling. Snart blev en stilling ledig som teknisk servicemedarbejder i hallen, som Stig søgte og fik - efter tre år kunne han kalde sig halinspektør.

Ikke fan af harpiks

Som halinspektør er dagen fyldt med praktiske opgaver lige fra at rengøre gulvet i hallen, fjerne harpiks fra døre, slå græs og kridte baner til at vaske tøj og holde toiletter og omklædningsrum rene og pæne. Harpiks er han i øvrigt ikke stor fan af. Det sætter sig alle steder og er svært at få væk.

- Jeg siger gerne til brugerne, at de skal behandle hallen som de behandler deres hjem. Og hvis der sker ’uheld’, så er jeg her selvfølgelig til at hjælpe. Der skal være pænt og rent, hvor man bader og klæder om – så må ukrudtet hellere vokse lidt udenfor, fortæller han.

Men med tiden er kontorarbejdet begyndt at fylde mere i Stig Petersens hverdag, som fx at betale regninger, lægge budgetter osv. Han er i tættere dialog med administrationen end han var for 20 år siden.

- Tidligere kørte jeg ind med regningerne til rådhuset, og så var der nogen der betalte dem. I dag klarer vi den slags selv, ligesom vi også selv skal sørge for at lægge årsbudgettet og få pengene til at række til både reparationer og nye indkøb, siger Stig Petersen.

Frihed og ansvar

Selv at kunne tilrettelægge sin arbejdsdag er noget af det Stig elsker mest ved sit job. Det gør også, at han aldrig har haft en kedelig arbejdsdag.

- Jeg har stor frihed og fleksibilitet i mit arbejde, men også et stort ansvar for at det hele spiller. Nogle dage kører jeg hjem ved middagstid, men så står jeg her til gengæld ofte igen kl 16, når brugerne rykker ind. Så hvis du ser mig i Netto midt på dagen, er det ikke fordi jeg skulker, smiler han.

- Man skal kunne sætte sig selv i gang, hvis man skal trives i et job som mit. Man skal have en plan for ugen, og kunne holde den. Men også være god til at sadle om, hvis en vaskemaskine går i stykker eller varmen pludselig er forsvundet. Det er ikke venstrehåndsarbejde. Og hvis jeg springer over hvor gærdet er lavest, så giver det bagslag senere. Det lærer man hurtigt, forklarer han.

På mail og telefon med 14 afdelinger

Hornbæk Idrætsforening, som er den primære bruger af hallen, er med sine 14 underafdelinger og 3200 medlemmer kommunens største idrætsforening. Foruden fodbold, håndbold, tennis, gymnastik og badminton bruges hallen og banerne også til kroket, petanque, golf. Og Stig er løbende i kontakt med alle afdelinger pr. mail eller telefon, når stævner skal planlægges og fordelingen af hal- og banetid skal gå op.

- Jeg forsøger at give alle den samme service og en god oplevelse. Men det er ikke altid nemt at gøre alle tilfredse, smiler han.

En af de sjoveste opgaver Stig har været med til at løse i sin tid som halinspektør var da Hornbæk Revy spillede i hallen i 2012 og han byggede scene og garderober op – eller da Hornbæk Idrætsforening fejrede 100 års jubilæum i 2008.

- Det var sjove og anderledes udfordringer, som det var virkelig sjovt at være med til at løse, fortæller han.

Bliver du ved 25 år endnu?

- Jeg ved det ikke. Men jeg har det godt, hvor jeg er nu. Det har været 25 sjove år. Faktisk fik jeg nok mit drømmejob for 25 år siden. Det vidste jeg bare ikke dengang, slutter han.

 

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør