Kultur og erhverv i fokus ved Dronningens sommerbesøg i Helsingør Kommune

Når Kongeskibet Dannebrog anløber Helsingør den 1. juni venter der Hendes Majestæt Dronningen et alsidigt program. Efter karettur og modtagelse på rådhuset besøger Dronningen en række virksomheder samt biblioteket på Kulturværftet, ligesom dagen byder på frokost på Marienlyst Strandhotel og reception på Kongeskibet.

Kl. 10 onsdag den 1. juni lægger Kongeskibet Dannebrog til ved Kongekajen i Helsingør. Her modtages Dronningen af en velkomstkomité med borgmester Benedikte Kiær i spidsen samt en masse borgere, der har mulighed for at give Dronningen en festlig velkomst. Efter velkomsten kører Dronningen i karet til Rådhuset eskorteret af Garderhusarregimentets Hesteskadron. Ruten offentliggøres senere.

Alle har mulighed for at møde op og hilse på Dronningen både ved Kongekajen og langs karetruten, så det bliver en festlig velkomst, der møder Hendes Majestæt.

Borgmester Benedikte Kiær håber, at mange har mulighed for at møde op for at hilse på Dronningen:

”Det bliver en sand festdag, når vi får besøg af Dronningen. Vi er i den grad klar til at byde Hendes Majestæt velkommen og vise vores smukke kommune fra den bedste side. Vi glæder os til at gøre dagen uforglemmelig for alle. Det er første gang Hendes Majestæt officielt besøger Helsingør Kommune som del af et sommertogt, så vi har at gøre med en stor begivenhed rigtig mange glæder sig til at deltage i”, siger borgmester Benedikte Kiær.

Karetturen slutter ved Helsingør Rådhus, hvor den officielle modtagelse finder sted. Derefter fortsætter besøget til Kulturværftet, hvor Hendes Majestæt Dronningen skal se, hvordan det gamle skibsværft i dag rummer et moderne bibliotek, der formidler kultur og litteratur.

Frokosten står Marienlyst Strandhotel for. Eftermiddagen byder på besøg hos tre af Helsingør Kommunes markante virksomheder, der hver især repræsenterer det mangfoldige erhvervsliv, som Kommunens byder på.

Første besøg er hos Egeværk, der producerer enestående træhåndværk med et kunstnerisk udtryk. Herefter går turen til Kvistgård, hvor Dronningen skal besøge Bavarian Nordic og blandt andet høre om deres arbejde med at udvikle en dansk Covid-19 vaccine.

Dagens program slutter hos Peter Beier på Ørsholt Gods. Her skal Hendes Majestæt opleve virksomhedens produktion af is og håndlavet chokolade, hvor der anvendes kakaobønner fra egen plantage og råvarer fra Ørsholt Gods.

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Det endelig programmet forventes at blive offentliggjort tre uger før besøget, hvor der samtidig åbnes for pressetilmelding.

Yderligere spørgsmål: Kontakt presserådgiver ved Helsingør Kommune på tlf. 21935986