Borger

Mine kolleger skal have den største tak

Omkring 60 tidligere og nuværende kolleger var mødt op på Prøvestenen onsdag den 31. august for at ønske sagsbehandler, Marianne Hansen, tillykke med de 40 års ansættelse ved Helsingør Kommune.

Det var en god dag, hvor Marianne foruden taler og gaver også modtog Dronningens Fortjenstmedalje for 40 år på en offentlig arbejdsplads.

Alligevel ærgrede Marianne Hansen sig over én ting, da hun om aftenen sad i sofaen og forsøgte at fordøje dagens indtryk.

- Jeg ville gerne have haft modet til at rejse mig op og sige tak til mine kolleger. For de har en stor andel i, at jeg stadig er på den her arbejdsplads efter 40 år. Når man hver dag møder gode, glade kolleger, så bliver det en glæde at gå på arbejde. Så mine kolleger skal have den største tak, siger hun.

Et arbejdsliv i bevægelse

Marianne begyndte som kontorelev i Socialforvaltningen tilbage i 1982 og sidder i dag som sagsbehandler i Team Pension i Center for Job, Borgerservice og Teknologi.

Arbejdsdagen er skruet sammen i et mix af telefonsamtaler med borgere, behandling og vurdering af ansøgninger om økonomisk hjælp samt sparring med kolleger om de forskellige sager.

- Vi behandler sager om tilskud til folke- og førtidspensionister, ansøgninger om beboerindskudslån, betaling af ejendomsskatter og meget mere.

Det er en meget omskiftelig arbejdsdag, og man skal hurtigt kunne omstille sig fra en sag til den næste, siger Marianne Hansen.

40 år på samme arbejdsplads lyder måske som lang tid, men sådan føles det ikke for Marianne.

- Jeg kan blive helt overrasket over, at der er gået 40 år. For min hverdag er jo langt fra den samme. Der kommer nye systemer til, vi kommer på efteruddannelse og tingene ændrer sig.

Jeg er på en fantastisk arbejdsplads, hvor der hele tiden er fokus på udvikling, fortæller hun.

Kan ikke ændre reglerne

Som sagsbehandler er man i tæt kontakt med mange forskellige borgere. Ind imellem får Marianne opringninger fra frustrerede borgere, der gerne vil have behandlet deres sag med det samme. Marianne oplever dog kun sjældent nogen, der bliver vrede eller kede af det.

- Nogle få borgere fortæller en lang historie og håber, det kan hjælpe deres sag, men reglerne er jo som de er. Jeg prøver altid at være lydhør og vise forståelse, men reglerne kan jeg ikke ændre på. De fleste er heldigvis søde og rare, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan godt blive påvirket af borgerens situation, men jeg ligger ikke søvnløs om natten over mit arbejde.

I audiens hos Dronningen

Dronningens Fortjenstmedalje giver ret til at takke Dronningen i en audiens – og den chance vil Marianne Hansen ikke spilde. Så den 17. oktober drager hun sammen med en kollega til Christiansborg, hvor hun skal møde Dronningen på tomands hånd. De obligatoriske hvide handsker er købt og snart går neje-træningen i gang.

- Det er ikke fordi, jeg er specielt royal. Det er mest for at få den oplevelse med – den chance kommer nok ikke igen, lyder det fra Marianne Hansen.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør