Borger

Nu kan du låne et sparOmeter på biblioteket

Elprisen er steget med 50% siden 2020 og ved at ændre dit elforbrug, kan der være mange penge at spare. Du kan med sparOmeteret undersøge, hvilke apparater der er de største strømslugere i dit hjem.

Kommunens klimasekretariat udlånte i efteråret et sparOmeter til en gruppe borgere, der henvendte sig for at få hjælp til at nedbringe elregningen. Tilbagemeldingerne fra testpersonerne var meget positiv og derfor har Klimasekretariatet nu hjulpet biblioteket med at anskaffe en række sparOmetre til udlån.

Testpersonerne fik noget af en overraskelse, da de opdagede hvor meget strøm et gammelt køleskab rent faktisk trækker.

- Og selvom man har et nyt og moderne tv, så forbruger de store fladskærme også rigtig meget strøm, fortæller Gitte Larsen, som er klimakoordinator i Helsingør Kommune.

SparOmetrene kan lånes på biblioteket Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør. Der findes 14 eksemplarer på Kulturværftet, og du finder dem på 3. etage. SparOmetrene kan også reserveres på Helsingør Kommunes Bibliotekers hjemmeside eller i appen ”Biblioteket” og derefter afhentes på nærmeste bibliotek.

Vi håber, at det nye tilbud kan hjælpe kommunens borgere til at sætte mere målrettet ind, der hvor der for alvor er penge og strøm at spare, siger Gitte Larsen.

Hun fortsætter:

- Selvom strømmen bliver grønnere og grønnere, så har vi stadigvæk brug for at spare på den.

Reserver et sparOmeter på www.helsbib.dk

Se demonstrationsvideo: Sådan bruger du et sparOmeter


Digital vejledning om din strømbesparelse

 Se strømpyramiden fra Spar Energi og sammenlign dit elforbrug med et typisk forbrug

Find tips og råd fra Bolius til at nedbringe din elregning

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør