Ny befolkningsrekord: Aldrig har vi været så mange

Befolkningstallet i Helsingør Kommune lyder pr. 31.12.20 på 63.044 personer. Det er en stigning på seks personer siden slut november og betyder, at folketallet er på det højeste nogensinde.

Det er især antallet er tilflyttere, der trækker op i statistikken, og det glæder borgmester Benedikte Kiær, der ser det som et udtryk for, at Helsingør Kommune har noget særligt at tilbyde.

Det er godt for vores kommune, at vi oplever udvikling og befolkningsvækst, da det sikrer vores lokale velfærd. Og jeg kan godt forstå, at vi bliver tilvalgt. For vi har det hele - en fantastisk natur, smukke byer, nærhed til København ligesom vi har rigtig meget at byde på når det gælder et aktivt fritidsliv, oplevelser og lokal velfærd.

Tre kommuner trækker op

I december måned er 302 personer kommet til, som tilflyttere, nyfødte eller indrejste fra andre lande og 296 personer har forladt kommunen som enten fraflyttere, udrejste eller afdøde.

I løbet af hele 2020 er det samlede befolkningstal steget med 263 personer, og kommunen forventer, at det vil stige yderligere de kommende år.
Som nævnt er det primært tilflytterne, der trækker befolkningstallet op – og særligt tre kommuner bidrager til den udvikling.

Halvdelen af alle tilflyttere i 2020 kommer fra enten København, Gribskov eller Fredensborg kommuner, fortæller GIS-koordinator Anne Marie Findsen.

I mange år har tendensen været at tilflytterne primært kommer fra København og de kommuner, der ligger tættest på Helsingør. Den tendens er fortsat i 2020, hvor samlet set 1048 tilflyttere er kommet fra København. Derudover er 461 fra Fredensborg og 280 fra Gribskov, siger Anne Marie Findsen.

Grænsen på de 63.000 blev passeret i juli måned 2020, hvor vi nåede 63.026 borgere i Helsingør Kommune.

Center for By, Land og Vand

Prøvestensvej 52