Borger

Ny legeplads indviet på Helsingør Nordhavn

Den nye legeplads på Helsingør Nordhavn blev indviet torsdag med kagemand, taler og legende børn fra Børnehuset Sommerlyst.

Legepladsen er designet så også større grupper af børn kan få glæde af den. Det har været vigtigt for legepladsens arkitekt, Lene Jensen, der også er udviklingsmedarbejder i Helsingør Havne, at legepladsen inviterer børnene ind til leg med det samme:

- På havnen kommer børnene typisk i større grupper fra børnehaver og skoler. Derfor var det meget vigtigt for os, at vi ikke lavede en legeplads, hvor børnene hele tiden skal stå og ”vente på tur”. Derfor er legepladsen bevægelsesorienteret frem for redskabsorienteret. Hele børnegruppen skal kunne være i aktivitet på én gang. Børn er gode til at finde på klatre-, balance- og bevægelseslege – og jeg håber, at de voksne med den type leg kan lokkes med ud og hoppe på en rødspætte i stedet for bare at sætte sig på en bænk, forklarer Lene Jensen.

Lene Jensen på vippen sammen med glade børn fra Børnehuset Sommerlyst

Temaet er Havet

Legepladsen ligger i et ”grønt hav af græs”, bestående af fire ”lege-øer”. En Vippe-ø, en Sandkasse-ø, en Klatre-ø og en Balance-ø. I græshavet ligger også et Stenrev og en flok Rødspætter i træ, som man kan balancere på imellem de fire øer.

Hele legepladsen er omkranset af et hegn lavet af fiskenet direkte fra Hirtshals, der sikrer, at børn og rødspætter ikke stikker af fra legepladsen i utide.

God og sikker leg og godt håndværk går hånd i hånd

At legepladsen falder smukt ind i havnens miljø, skyldes ifølge Lene Jensen, at havnen har haft gode samarbejdspartnere på projektet.

- Alle - både den kunstneriske rådgiver, miljørådgiveren, jordentreprenøren og legepladsentreprenøren - har på hver deres måde været med til at forme legepladsens endelige design. Jeg har lyttet meget til deres input, siger Lene Jensen og fortsætter:

- Legepladsen er både smuk og sikker, for ud over entreprenøren Leg og Landskabs stærke tradition for smukt træhåndværk og store indlevelse i børns leg, så har de også fra start haft tilknyttet en legepladsinspektør, som har vurderet sikkerheden i de løsninger, vi ønskede at lave. Det har resulteret i en anmærkelsesfri sikkerhedsgodkendelse.

Se flere fotos fra indvielsen i kommunens Facebook-opslag 

Fakta:

Bygherre: Helsingør Havne
Design: Arkitekt og udviklingsmedarbejder Lene Jensen
Kunstnerisk rådgiver: Gitte Bjørn
Jordentreprenør: Carsten Vindahl
Legepladsentreprenør: Leg og Landskab
Legepladsinspektør Arne Hebbelstrup
Miljørådgivning: GeoMiljø

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør