Borger

Nye borgere: Vi føler os allerede som en del af fællesskabet

Lørdag den 2. oktober bød kommunen inden for på Kulturværftet til velkomstmøde for nye borgere. Her fik 120 nye borgere en introduktion til kommunen af borgmesteren og derefter en rundvisning i byen eller på havnen.

En af de fremmødte var Trine Bysted-Secher, der i februar flyttede til Ålsgårde fra Frederiksberg med sin mand og deres to børn på fem og to år.Hun har fået arbejde som pædagog på botilbuddet SPUC i Helsingør, mens hendes mand pendler til København.

- Jeg havde det sådan, at hvis vi skulle flytte fra København, så ville jeg bo ved skov og strand. Vi kiggede først i Snekkersten, men i Ålsgårde kunne vi få et helt nyt hus for pengene. Det gjorde udslaget, siger Trine Bysted-Secher.

Og selvom kystbanen ikke er lige ved døren i Ålsgårde, så har familien ikke et øjeblik fortrudt, at de tog beslutningen om at flytte ud af København.

Jeg var bange for, at jeg ville savne livet i storbyen, men faktisk savner jeg det ikke særlig meget. Helsingør har jo det meste. Vi har brugt skoven og stranden hele sommeren. Vi var slet ikke på sommerferie, for det var nok bare at være her og gå på eventyr i vores nye ’baghave’, fortæller Trine Bysted-Secher.

Et lokalt fælleskab

Også for Katrine Jacobsen og hendes mand er flytningen til Helsingør Kommune gået over al forventning. De flyttede den 1. april sammen med deres søn, Ask, på tre år til Kvistgårdhusene og siden er datteren Iben, på nu to måneder, også kommet til.Her er fællesskabet stærkt og priserne til at betale.

- Naturen og nærheden til København var noget af det, vi var på jagt efter. Og selvfølgelig i et område vi har havde råd til at bo i. At vi så hurtigt har fået et godt fællesskab med naboerne er bare en stor bonus. Man er meget mindre anonym her, end man er i København, og det passer os godt, fortæller Katrine Jacobsen.

Den afgørende faktor for, at de lige netop endte i Kvistgård var dog den lokale Rudolf Steiner skole med tilhørende børnehave, hvor parrets søn har fået plads.

At føle sig velkommen

Begge familier oplever at være blevet taget utrolig godt imod i deres lokalmiljø og er hurtigt blevet en del af fællesskabet. Trine Bysted-Secher er glad for, at det er gået så let.

- Vores søn spiller allerede fodbold i den lokale fodboldklub, min mand er blevet hjælpetræner og jeg er blevet medlem af forældrebestyrelsen i børnehaven. Vi vil gerne være en del af fællesskabet i Ålsgårde og er indtil videre kun blevet mødt med åbenhed og en følelse af at være velkomne, siger Trine Secher-Bysted.

Den eneste gang, der har været lidt knas med flytningen, var, da familien Secher-Bysted fik tilbudt en midlertidig institutionsplads til deres børn - i Helsingør.

- Det var ikke en mulighed for os at tage imod en midlertidig plads for at skulle flytte børnene igen efter to-tre måneder. Det ville være for hårdt for os alle.

Tilfældigvis blev der plads i en privat børnehave i Ålsgårde på det helt rigtige tidspunkt, som familien har taget imod.

Vores børn trives i deres nye institution og hverdag. Meget bedre end i den gamle. Det betyder også, at vi slapper af, siger Trine Secher-Bysted.

Helsingør Kommune holder velkomstmøde for nye borgere to gange om året. Man bliver inviteret via e-boks.
Næste gang der er velkomstmøde er søndag den 13. marts 2022.

 

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør