Plejehjemsbeboere kan igen få besøg

Helsingør Kommune har netop modtaget en længe ventet og glædelig nyhed. Styrelsen for Patientsikkerhed har givet besked om, at de skærpede besøgskrav på plejehjemmene, nu ophører.

Det skyldes, at 88 % af beboerne på plejehjemmene i kommunen er færdigvaccineret mod Covid19 for mere end en uge siden. Dermed har beboerne opnået den fulde effekt af vaccinen.

Det betyder i praksis, at beboerne igen må få besøg af dem, de gerne vil se, og ikke længere skal vælge få nære kontakter.

Her er det Elisabeth Bilbo og afsnitsleder Sille Lund på Plejehjemmet Montebello i Helsingør, der glæder sig til at kunne byde flere besøgende indenfor.

Også på Grønnehaven Plejehjem er man helt klar til at tage imod besøgende og pårørende igen.

Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer om at holde afstand, bruge mundbind, have god håndhygiejne og ikke samles mere end fem personer gælder fortsat.

Det betyder blandt andet, at pårørende fortsat skal bære mundbind på fællesarealerne og gerne under hele besøget. Helsingør Kommune opfordrer desuden pårørende og besøgende til at lade sig teste inden besøget.

Center for Sundhed og Omsorg

Stengade 59