Vaccination af borgere og medarbejdere er i gang

Den 6. januar fik den første borger i Helsingør Kommune en vaccination mod covid-19.

Det var beboerne på kommunens syv plejehjem, der som de første fik tilbudt vaccine. På Plejehjemmet Falkenberg blev lægen og vaccinerne modtaget med klapsalver. Og blandt de første, der fik det længe ventede stik, var Else Ovesen, som fylder 102 år i næste måned.

Jeg er ikke bange for et lille stik. Jeg håber bare, det her bliver godt på verdensplan, sagde Else Ovesen.

Vaccinationen af kommunens plejehjemsbeboere skete den 6. og 7. januar. Ved samme lejlighed blev det plejepersonale, som var på vagt, vaccineret. Det øvrige plejepersonale står snart for tur. Rækkefølgen i udrulningen af Corona-vaccinen er prioriteret af Sundhedsstyrelsen.

Lige nu er det gruppe to på listen, det vil sige borgere på 65+ der modtager både pleje og praktisk hjælp fra hjemmeplejen, der bliver tilbudt vaccination via brev i e-boks.

For at kunne håndtere koordinering af kørsel til vaccinecentret i Hillerød for de sårbare borgere, har Helsingør Kommune oprettet et vaccinekontor, der sørger for booking af vacciner og kørsel til de borgere, der ikke selv har mulighed for at transportere sig til Hillerød.

Du kan læse mere om vaccination af borgere i Helsingør Kommune her.

Center for Sundhed og Omsorg

Stengade 59