Borger

Velkommen til 13 nye statsborgere

Smilene var brede og stemningen højtidelig i byrådssalen torsdag eftermiddag, hvor 13 nye statsborgere var mødt op for at modtage deres nye danske statsborgerskab - og et håndtryk af borgmester Benedikte Kiær.

- Med dagens ceremoni siger vi, her lokalt, velkommen til jer som fuldgyldige statsborgere i vores fællesskab. Et fællesskab, som er skabt gennem en lang historie, der bygger på vores kulturarv og som har skabt Danmark og det danske demokrati, sagde borgmesteren blandt andet i sin tale til de nye statsborgere.

To og to blev de nye statsborgere kaldt op til bordet, hvor kuglepennen lå klar til en underskrift. Herefter var der beviser og håndtryk fra borgmester Benedikte Kiær og viceborgmester Mette Lene Jensen.

Eva Benning var en af de 13 nye statsborgere, der var mødt op. Hun havde taget sin mand og deres to børn med.

- Det er en stor dag i dag, fordi jeg føler, at jeg bliver en rigtig del af det her samfund. Jeg får ret til at stemme, og jeg er rigtig med i fællesskabet, sagde en smilende Eva Benning, der har boet i Helsingør i flere år.

I praksis betyder det nye statsborgerskab også noget, når familien fx skal rejse sammen.

- På grund af brexit har det været meget besværligt at komme igennem lufthavnen, når vi skulle ud og rejse sammen. Det glæder jeg mig til er slut nu, fortæller hun.

Hun er oprindelig britisk statsborger og har forældre fra Ghana, men har været i Danmark i 16 år.

Silvia Sokolowska fra Polen havde taget turen fra Espergærde til Rådhuset i Helsingør med sin mand, datter og øvrig familie.

- Det er ikke hver dag man får nyt statsborgerskab, så jeg har været spændt. Det føltes lidt som at skulle til eksamen, siger Silvia Sokolowska og fortsætter: - Så det skal selvfølgelig også fejres bagefter med familien, som sidder her bagved. 

Hendes mand, Jesper Lundgård, var meget stolt af sin hustru.

- Det er en stor dag for hende og for vores familie. Jeg er utrolig stolt af hende, og hvor hurtigt hun har lært det danske sprog, siger Jesper Lundgård.

De andre nye statsborgere kommer fra Sverige, Rumænien, Sydafrika, Iran, Afghanistan, Costa Rica og Pakistan. 

Tillykke med statsborgerskabet til alle.

 

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør